szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sarah Jessica Parker nem akarta csak fehér szereplőkkel elmesélni a barátnők történetét a sorozat új évadában.

Az már a Szex és New York 17 évvel későbbi folytatásának a bejelentésekor kiderült, hogy Samantha Jones (Kim Cattrall) karaktere nélkül forgatják az új évadot, később kiderült, hogy nem csatlakozik a stábhoz Mr. Big (Chris Noth) sem, most viszont úgy néz ki, hogy három új szereplővel biztosan kiegészül a történet, ráadásul mind a hárman feketék és nők lesznek.

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Az ezredfordulón hatalmas siker volt a sorozat, amely fantáziavilágba (és cipősdobozokba) csomagolt néhány komoly feminista kérdést. Azóta a Szex és New York alkotói többször is meglovagolták a nosztalgiát, 2021-re pedig oda jutottunk, hogy 17 év után folytatást kap a Szex és New York.

Az And Just Like That… című évadot az alkotók sokszínűbbé akarják tenni, a tervük az, hogy hitelesen mutassák be három ötvenes barátnő életét New Yorkban, és ehhez az is kell, hogy a környezetük tükrözze a valóságot, például azt, ahogyan a város ma kinéz.

Értesülések szerint nemcsak a szereplők, hanem az írók között is lesznek fekete alkotók.

A korábbi, hat évadot megélt sorozatot sokat bíráltak azért, mert sem a szereplők, sem az írói csapat tekintetében nem volt túl sokszínű.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!