szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A strandszezon szokás szerint május 1-től kezdődik, az első májusi hétvégétől már fogadják a fürdőzőket a Gellért  és...

A strandszezon szokás szerint május 1-től kezdődik, az első májusi hétvégétől már fogadják a fürdőzőket a Gellért  és a Dagály nyári medencéi, valamint a Palatinus. A többiek a hónap folyamán lépcsőzetesen május közepén/végén nyitnak. Legkésőbb a tavaly nagy sikerrel újraindított Pünkösdfürdő kezdi fogadni a vendégeket: a tervek szerint a tanév végétől. A szezonzárás szokás szerint augusztus végén lesz. A strandok május 1-től egységesen 10-19 között lesznek nyitva, de június 1-től augusztus 20-ig hétvégén, azaz pénteken, szombaton és vasárnap tovább, este 8 óráig várják a vendégeket.

Az árak alig változnak: az emelés mindössze száz forintos lesz, kivéve a Dagályban és a Csillaghegyi strandon, ahol nincs emelés. A kedvezmények köre tovább bővül. A nyár legnagyobb újdonsága az idén először bevezetett szezonbérlet, amely minden strandra érvényes május1-től augusztus 31-ig. A felnőtt bérlet ára 48 ezer, a gyereké 38 ezer forint. (A bérlet nem átruházható, és ha a strand rossz idő miatt zárva tart, a Dagály fürdő medencéi várják a fürdőzőket.)

A tapasztalatok alapján ismét a szezon slágerének ígérkezik a Strandváró program, melynek keretében hétfőtől péntekig minden nap más-más strand látogatható 50 % kedvezménnyel. Hétfőn a Dagály, kedden a Paskal, szerdán a Csepeli strand, csütörtökön a Római és pénteken  a Csillaghegyi strand várja fél áron a látogatókat. A délutáni kedvezményes jegy zárás előtt három órával vásárolható, ára megegyezik a strandváró program jegyével, azaz fél áron kapható. (A két kedvezmény egyszerre nem érvényesíthető.)

Közkívánatra ismét lesz négyszemélyes családi jegy, 2 felnőtt és 2 gyerek együtt összesen 400 forintot spórolhat vele a jegy árából. A belépés kétéves korig ingyenes, 14 éves korig gyerekjegyet, fölötte pedig teljes árú jegyet kell váltani. A strandokra is - a fürdőkhöz hasonlóan – az újonnan bevezetett proxy belépő órákkal lehet bemenni. Kivétel a legrövidebb ideig nyitva tartó legkisebb strand, Pünkösdfürdő, ahol marad a tavalyi karszalagos beléptetés.

A teljes szezonban élvezhetik a vendégek a strandmasszázst a Palatinuson és a Széchenyi fürdőben. A tavalyi siker után idén is lesz Strandok éjszakája, a tervek szerint nyár közepén. A népszerű, Cinetrip által szervezett bulik nyárra kiköltöznek a szabadba, ahol kétszer tartanak party-t júliusban és augusztusban. A hagyományoknak megfelelően június elején megrendezik a Szigeti sportvarázst a Margitszigeten, de ezen kívül több sportprogram is várja a mozogni vágyókat a különböző strandokon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Fürdőzés féláron ősszel is

A kedvezményes jegyet az egész napos hétvégi kabinos, illetve szekrényes ár feléért lehet megvásárolni.

travelline.hu Plázs

Dögös nudista strand

A naturisták háborognak, mert a 3 méter hosszú, rothadó maradvány irgalmatlan bűzt áraszt, jóllehet elásták, de nem...

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

A 86 éves Sophia Loren ismét főszerepben – kijött az új filmjének előzetese

A 86 éves Sophia Loren ismét főszerepben – kijött az új filmjének előzetese

Közel háromszáz újságírót vettek őrizetbe Fehéroroszországban az elnökválasztás óta

Közel háromszáz újságírót vettek őrizetbe Fehéroroszországban az elnökválasztás óta