szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Különleges jótékonysági rendezvénnyel, grillvacsorával és az éttermekben "rózsaszín" menüajánlatokkal ösztönzi az embereket a mellrák elleni küzdelem támogatására a Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program a hétvégén.

A kampány pénteken veszi kezdetét: Kaldeneker György szakács grillvacsorával vár otthonába magyar közéleti személyiségeket, akik a vacsoráért cserébe adományaikkal járulnak hozzá a jótékonysági eseményhez. A Jó Marianna vezette egészségmegőrző program az Egyesült Államokban Cook for the Cure­ néven meghirdetett akcióhoz csatlakozik a rendezvénnyel. A kezdeményezés lényege arra ösztönözni az embereket, hogy baráti összejöveteleket szervezzenek otthonukba vagy éttermekbe, és adományokat gyűjtsenek az emlőrák elleni küzdelem támogatására. 

A pénteki vacsora során a résztvevők szakmai tájékoztatást hallhatnak azokról a kockázati tényezőkről, amelyek nagyban hozzájárulnak az emlőrák korai kialakulásához és veszélyeztetik a negyvenöt évnél jóval fiatalabb korosztályt. Hallhatnak továbbá arról a kezdeményezésről, amelyet az egészségmegőrző program indít el Ismerd meg a kockázatot címmel. Az akció azt a fiatal korosztályt célozza meg, amelynek körében egyre nő a mellrákkal diagnosztizáltak száma.

A teljes tájékoztató program a tervek szerint őszre készül el, és azt megfelelő orvos szakértői támogatással kórházakba, háziorvosi rendelőkbe, iskolákba és közösségi helyekre juttatják el, hogy ezzel is segítsék a megelőzést, a korai felismerést és segítséget nyújtsanak a szűréssel és gyógyítással kapcsolatban. A kampány folytatásaként a hétvégen számos étterem - többek között a Cafe Kör, a Pomo D'oro, a Remiz - különleges rózsaszín menüajánlattal várja a vendégeket, amelyek elfogyasztásával szintén a jótékony célt támogatják. Az éttermekben rózsaszín dobozokban további adományokat is gyűjtenek.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

Mellrák: 40 alatt kerüljük a vegyi anyagokat

Fiatal, 36 év alatti nőknél a munkahelyükön előforduló szintetikus szálak és bizonyos szénhidrogének megháromszorozzák a mellrák előfordulásának kockázatát, amikor a nők elérik a változó kort - állapították meg kanadai kutatók csütörtökön közzétett tanulmányukban.

MTI Plázs

Igazolva látják a mellrákszűrés életmentő előnyeit

Minden egyes, a rendszeres mammográfia miatt feleslegesen kezelt nőre további két olyan nő jut, akinek életét viszont megmenti a mellrákszűrési program - közölték szerdán kutatók tanulmányukban, mely újabb adalék a szűrés hasznáról zajló nemzetközi vitában.

MTI Plázs

Kételkedik a mellrákszűrésben egy tanulmány

Nem találtak bizonyítékot arra, hogy a nők mellrákszűrése bármilyen hatással lenne a halálozási arányra - közölték dán és norvég kutatók szerdán, újabb adalékot szolgáltatva a rutinszűrés szükségességéről zajló nemzetközi vitához.

Meghalt Sas József

Meghalt Sas József

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Így lett 12 milliárd euróval vastagabb magyar „országboríték” az EU-ban

Így lett 12 milliárd euróval vastagabb magyar „országboríték” az EU-ban