szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem megfelelően elkészített bort szűrtek ki két borászatnál, egy termelő uborkája pedig tiltott növényvédő szer hatóanyagot tartalmazott − közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) honlapján.

A közlemény szerint szintetikus glicerint és azorubin színezéket találtak a Balaton-Vin Kft. borában, Farsang Tibor egri pincészetéből származó 2008-as évjáratú Egri Ottonel Muskotály fehér borból pedig mesterséges édesítőszert, szacharint mutattak ki. Egy miháldi (Veszprém megye) termelő uborkájában a tiltólistán szereplő, diklórfosz nevű növényvédő szert találtak, amelynek felhasználását 2008 végéig engedélyezték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

Rákkeltő növényvédő szer egy bébiételben

Rákkeltő növényvédő szerrel szennyezett bébiétel forgalmazását tiltotta meg a Tesco Global Zrt. áruházaiban a Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága - tájékoztatta a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) közleményben.

MTI Világ

Tömeges öngyilkosságok növényvédő szerrel

Az ázsiai fejlődő országokban az öngyilkosok mintegy fele vet véget életének valamilyen kémiai növényvédő szerrel, ezért az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt szorgalmazza, hogy a ezeket a vegyi anyagokat tiltsák be, vagy legalábbis szabályozzák használatukat.

MTI Plázs

Növényvédőszerek okolhatók a figyelemzavarért?

Amerikai egészségügyi adatok újonnan készült elemzése összefüggést talált a gyerekek figyelemhiányos zavara és a gyümölcsöknél, zöldségeknél alkalmazott növényvédőszerek hatása között.

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Ha otthon szokott edzeni, akkor is kapcsolja be hozzá a számítógépet

Ha otthon szokott edzeni, akkor is kapcsolja be hozzá a számítógépet

Végre szétszedték az Apple vezeték nélküli fejhallgatóját

Végre szétszedték az Apple vezeték nélküli fejhallgatóját