szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Továbbra is fennmarad a szmogriadó tájékoztatási fokozata Budapesten - tudatta a Városháza.

A Városháza szerda reggeli közleménye szerint a szállópor-koncentráció nem csökkent, a kisméretű szállópor (PM10) négy légszennyezettségi állapotot mérő állomáson is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, de a riasztási küszöbértéket sehol sem lépte túl.


Tarlós István főpolgármester - ahogy azt a szmogriadóról szóló rendelet tartalmazza - a tájékoztatási fokozatnak megfelelően felkéri a rosszabb környezetvédelmi besorolású, vagyis a rendszámtáblán fekete vagy piros plakettel rendelkező gépjárművek tulajdonosait, hogy mellőzzék autójuk használatát. Az ipari pontforrások, kémények üzemeltetőinek pedig az önkéntes korlátozást javasolja.

A szmogriadóval kapcsolatos frissülő információkat a www.budapest.hu honlapon, illetve az önkormányzat twitter oldalán lehet megtekinteni, de tájékoztatást ad a Fővárosi Közterület-felügyelet Vészhelyzeti Információs Központja is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!