szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Radikális változtatások sejlenek fel az egészségügyi koncepcióban, amely a fővárosi kórházak államosításával, egyes ingatlanok értékesítésével kalkulál – írja a HVG.

©
A 133 oldalas, szakmai körökben szemmelversz-tervként emlegetett dolgozat szűk 1,5 oldalt szentel a Budapest-„koncepciónak”. A kormánynak szóló, idő előtt kiszivárgott előterjesztés-tervezetben a fővárosi államosítás mikéntjének kidolgozása a legsürgősebb feladatok egyikeként szerepel – július végi határidővel. Ez elegendő ahhoz, hogy a fővárosi közgyűlés napirendjére vegye a kérdést, eldöntve, támogatja-e Tarlós István főpolgármestert abban, hogy az önkormányzat állami kezelésbe adja mind a 12 fekvőbeteg-intézményét. A nem éppen értékarányos csere révén a korábban felvett hitelek törlesztésének terhe az önkormányzatnál maradna, az állami kezelésbe kerülő intézmények ingatlanjai pedig értékesíthetővé válnának – tűnik ki az államtitkárság javaslataiból.

Mintegy 80 milliárd forintot gondolnának kitermelni az átvett kórházak ingatlanjaiból, hogy a pénzt néhány fővárosi intézmény fejlesztésére fordítsák. Csakhogy a kórházi ingatlanok az elmúlt évtizedben sem voltak kapósak.

A teljes cikket elolvashatja a HVG e heti számában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kabrióként is jöhet a Volkswagen ID.3?

Kabrióként is jöhet a Volkswagen ID.3?

Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége

Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége

Ismét emelkedik a benzin és a gázolja ára

Ismét emelkedik a benzin és a gázolja ára