szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megjelent a dohánytermékek jelöléséről szóló kormányrendelet melléklete, amely tartalmazza azokat a többségében elrettentő képeket, amelyek nélkül jövőre már nem lehet cigarettafélét forgalomba hozni itthon – írja a Medical Online.

A dobozokra kerülő figyelmeztetések a biztatást és elrettentést felváltva használják, így akarnak nyomást gyakorolni a dohányzókra és környezetükre. Több mint negyven mikroplakát készült, melyek különféle üzenetcsoportba sorolhatók. Ilyen csoport például az, hogy a dohányosok általában fiatalabban halnak meg, a dohányzás elzárja a vérereket, szívinfarktust és agyvérzést okoz, továbbá halálos tüdőrákot, súlyos függőséget okoz. De olyan üzenet is van, miszerint a dohányfüst benzolt, nitrózaminokat, formaldehidet és hidrogén-cianidot tartalmaz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!