szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

November 13-án lesz az év show-ja, a Victoria's Secret-divatbemutatóhoz már folyik a világ – állítólag – legkeményebb modellválogatása.

A modellek Olümposzának is nevezik a Victoria's Secret válogatottját. Ha valaki bekerül az angyalok közé, akkor nincs már min aggódnia szakmailag. Jó példa erre Heidi Klum, Giselle Bündchen, Alessandra Ambrosio, avagy Adriana Lima. De hiába számítanak szupermodellnek, ők sem úszták meg évről évre a világ legkeményebb castingját. Adriana Lima például elárulta, hogy kilenc nappal a casting előtt már nem vesz magához szilárd ételt, hanem protein shake-en él, de 12 órával a válogatás előtt már nem is iszik semmit. Így állítólag akár 4 kilót is lead a szupermodell a döntő pillanatra.

A hagyományosan novemberben megtartott Victoria's Secret divatbemutatóhoz most folyik a válogatás, amiről megjelent egy videofelvétel, a kreatív igazgató Sophia Neophitou-Apostolou pedig elárult néhány kulisszatitkot a brit Vogue-nak. A castingigazgató, John Pfeiffer első körös leválogatása után jön az úgynevezet testinspekció. Félmeztelenül kell végigmenniük egy szigorú 12-tagú zsűri előtt, lehetőleg mosolyogva, és nagyon vékonyan. Górcső alá vesznek minden grammot, minden esetleges zsírpárnát a modellek testén. Ebből a körből senki sem maradhat ki: "mindenkinek túl kell ezen esnie, még azoknak is, akiknak már szerződésük van" – árulja el a kreatív igazgató, "olyan fittnek kell lenniük, mint az olimpiai játékok résztvevőinek", aki pedig nincs a kondíciója csúcsán, egyszerűen repül. Csak épp szárnyak nélkül.  

Mindent a szárnyakért
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!