szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a maja világvége a hatalmas érdeklődés ellenére elmaradt, az emberi furfang és a szentimentális anyatermészet is tálcán kínálja az alternatív apokalipszis-forgatókönyvekkel. A Spiegel összeszedte a legjobbakat.

Atomévszakok

©

Miközben az ember a kisbolti tej árán zsörtölődik, a nemzetközi hidegháborús helyzet lassan pattanásig feszül. Azt, hogy ki nyomja meg először azt a bizonyos piros gombot, ugyan nem lehet tudni, annyi azonban bizonyos, a nukleáris tél legjobb esetben is a földfelszín alá kényszeríti az emberiség maradékát.

Ficánka vírus

©

Persze vadregényességben fel sem veszi a versenyt egy zombiapokalipszissel, ellenben annál jóval nagyobb a valószínűsége annak, hogy komolyabb mutációk vagy egy nevenincs barlangból való előkerülés után egy, a spanyol náthánál, a HIV-nél, az ebolánál és a H5N1 vírusnál is gyilkosabb kórokozó szabaduljon el a planétán.

Elszektásodás

©

A világ mindig is ontotta magából az önjelölt prófétákat, akik a szerzett hatalmat tudatosan vagy ösztönalapon felhasználva elvakult tömegeknek adták ki a tűzparancsot. Gyorsan felemelkedő, majd elbukó jelöltekből akad bőven, a kérdés csak az, mikor jön valaki, aki valóban képes egy ideológia nevében lángba borítani a bolygót.

Frontális ütközés

©

Volt már rá példa, hogy egy kósza meteor csak úgy, mindenféle kérdés nélkül letarolja a földfelszínt, egész fajokat téve múzeumi aktává. Kedvenc bolygónk az utóbbi évezredekben sikeren megúszta néhány bádogtetőgyilkos meteorzáporral, a kutatók azonban több mintt 900 olyan, legalább 1 kilométer átmérőjű űrsziklát tartanak számon, melyek pályája keresztezheti a Földét.

Napperzselés

©

Az egyetlen katasztrófa, mely teljes bizonyossággal be fog következni: a Nap szupernovává alakulása során magával rántja bolygórendszerét, így flórával és faunával együtt a Föld is felperzselődik majd. A jó hír, hogy az univerzumból törlődésünkig még nagyjából hatmilliárd éven keresztül lógathatjuk a lábunkat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BKK új vezére a HVG-nek: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormánydöntésekről nincs információnk

A BKK új vezére a HVG-nek: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormánydöntésekről nincs információnk

Gáspár Evelin és a meztelen képek: a személyestől a közügyig

Gáspár Evelin és a meztelen képek: a személyestől a közügyig

Orbán török barátjának alapítványa lezáratott egy budai utcarészt, mert zavarták őket az ott lakók autói

Orbán török barátjának alapítványa lezáratott egy budai utcarészt, mert zavarták őket az ott lakók autói