szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem szükségszerű, hogy a melegek szégyent és félelmet érezzenek azért, amiért a saját nemükhöz vonzódnak, ezért van szükség a meleg polgárjogi mozgalmakra, az pedig a heteróknak is jó, hogy láthatják, a Pride-on részt vevő melegek ugyanolyanok, mint a többi ember – mondta a Prezi alapítója, Árvai Péter a Heti Válasznak adott interjúban.

Magyar emigránsok gyerekeként, istenhívő családban, egy svéd kisvárosban nőtt föl Árvai Péter, a Prezi nevű cég alapítója, aki a Heti Válasznak beszélt arról, hogy hogyan tudatosult benne, hogy meleg. Azt mondja, amikor gyerekként felfedezte magában, hogy a saját neméhez vonzódik, esténként azért imádkozott, hogy másnapra "normális" legyen, és nehéz volt feldolgoznia, hogy az imák nem értek semmit. Amikor nyitottabb nagyvárosi közegbe került, már önmagának érezhette magát, és emiatt szeretne segíteni a most ugyanattól szenvedő tizenéveseknek azzal, hogy segít eltüntetni a melegeken lévő stigmát.

©

Árvai azt mondja, megérti, hogy vannak félelmek a melegekkel szemben, emiatt is kell beszélni erről, és arról, hogy ha két ember egymást szereti, még semmilyen értéket nem veszélyeztet. Az, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolatot lehetővé tették Magyarországon meleg párok esetében is, az amerikai feketéknél alkalmazott "elkülönítve, de egyenlően" elvet követték, de ez kevés, ennél tovább kell menni.

Az utóbbi években idehaza is javult a helyzet, amennyiben többen és nyíltabban mernek beszélni vonzalmukról, de a kordonok és a mély utálatot sugárzó kommentek továbbra is megvannak – mondja Árvai, aki szerint igazából a Pride maguknak a heteróknak is jó, hiszen akik nem ismernek melegeket, azok ott szemügyre vehetik, hogy olyanok, mint a többi ember, és nem kell félni tőlük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszállhat az Uber, repülő taxit már nem fognak fejleszteni

Kiszállhat az Uber, repülő taxit már nem fognak fejleszteni

Népszava: Gond van a 4-es metró biztonsági rendszerével

Népszava: Gond van a 4-es metró biztonsági rendszerével

Több mint egy évre börtönbe küldték Joshua Wongot

Több mint egy évre börtönbe küldték Joshua Wongot