Tetszett a cikk?

Idén végez a BME VIK hat szemeszteres BProf üzemmérnök-informatikus képzésének első évfolyama. A 2018-ban indult új szak első hallgatói 2020 szeptemberétől kooperatív képzés keretében folytatják tanulmányaikat közel 40 vállalatnál, konkrét ipari gyakorlatot szerezve. A Schönherz Iskolaszövetkezet vállalatok körében végzett felmérése szerint a cégek maximális elégedettségüket fejezték ki a foglalkoztatott juniorok kapcsán. 2021 szeptemberétől újabb 100 diák befogadására nyílik lehetőség egy hazánkban még újnak számító, kölcsönös előnyöket biztosító konstrukció alapján.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara a gazdaságot érzékenyen érintő informatikushiányra reagált az új alapképzési szak, a BProf üzemmérnök-informatikus képzés 2018-as indításával, amely az ipari szféra igényeihez igazodva új, kevesebb elméleti és több gyakorlati jellegű kurzust tartalmaz.

A kétéves elméleti képzést két szemeszteres gyakorlati szakasz követi: a diákok az első félévben 480, a másodikban 660 munkaórát töltenek a cégeknél. A vállalatok ezzel informatikus utánpótlásukat is biztosíthatják, hiszen időben találkoznak a jövő minőségi szakembereivel. Az első évfolyam hallgatóira gyorsan lecsaptak a cégek, és az eddigi tapasztalatokat feltérképezve kiderült, hogy 100%-ban elégedettek is a BProfos hallgatók tudásával és képességeivel. A BME VIK vezető helye a hazai mérnökinformatikus képzésben eleve garantálja az új BProf üzemmérnök-informatikus diploma minőségét,  a vállalatoknak pedig kiváló lehetőség biztosít arra, hogy időben gondoskodjanak az utánpótlásról: kölcsönös elégedettség esetén a gyakorlati idő lejárta után főállásban foglalkoztathatják tovább a  diákokat.

Most újabb lehetőség nyílik további 100, friss tudással rendelkező üzemmérnök-informatikus diák foglalkoztatására, akik szeptemberben kezdik meg szakmai gyakorlatukat. Kis- és középvállalkozások ugyanúgy csatlakozhatnak a programhoz 2021. február 5-ig, mint a multinacionális cégek.

További részleteket január 21-én (csütörtökön) 15 órától tudhatnak meg az érdeklődők egy ONLINE TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM keretében, amelyre itt lehet regisztrálni: http://www.vik.bme.hu/bprof2021.

Információ a programról pedig a [email protected] e-mail címen vagy a +36-1-296-2526 telefonszámon kérhető.