Tetszett a cikk?

Az internet nemcsak az önsegítő közösségek számára remek terep, de a vicces képeket gyűjtögető és bemutató blogok, honlapok is sikerrel megtalálják közönségüket. Viszont akik a képeken szerepelnek, nem biztos, hogy annyira örülnek népszerűségüknek.

A net sok mindenre jó, a rengeteg közösségi szolgáltatás mellett a kárörömnek és malíciának is pompás lehetőségeket kínál, hiszen itt általában következmények nélkül lehet bárkit utálni, cikizni, leszólni. A legek és toplisták iránt is igen fogékonyak a webes felhasználók, nem meglepő, hogy a kínos családi fotókat bemutató oldal, amely http://awkwardfamilyphotos.com címen működik, rengeteg visszatérő látogatót és rajongót tudhat magáénak, pedig csak pár hónapja indult.

A ciki családi képeket bemutató honlap létrejöttének oka a működtetők hitvallása szerint nem a gonoszság vagy a rosszindulat, hanem a humor, inkább a bénaság ünneplésének szánják a gyűjteményt. A felhasználók elvileg saját családi képeiket küldhetik be, de erős kétségeink vannak afelől, vajon tényleg mindenki önszántából szerepel-e az adatbázisban. Bár valóban mindenkinek akadnak nem túl jól sikerült családi képei, nehéz elképzelni, hogy szívesen osztja meg őket a nyilvánossággal, különösen, hogy számos fotónál egyértelmű, a rajta szereplők komoly pénzeket fektettek létrejöttébe. Ráadásul jónéhány képet láttunk már más oldalakon is, némelyik annyira népszerű, hogy körbejárta az egész internetet. Az üzemeltetők a hozzászólókat is figyelmeztetik: nem személyeskedhetnek, nem lehetnek sértők vagy profának, rasszisták pedig végképp nem. Nem mintha ez bárkit is zavarna, amikor megjegyzést tesz a képen szereplők külsejére, családi hátterére, szexuális irányultságára vagy értelmi képességeire.

forrás: http://awkwardfamilyphotos.com
El kell azonban ismernünk, hogy minden jóindulatunk és együttérzésünk ellenére mi is hangosan nevettünk néhány kép láttán, még ha kedvenceink nem is feltétlenül egyeznek meg a látogatók által megszavazott toplistával. A felhasználók szerint az első helyen egy furcsa, szőrős ruhába öltözött család áll, akiknek fotója annyira bizarr, hogy nagy valószínűséggel tényleg viccesek akartak lenni, legalábbis nem tudunk elképzelni más indokot, amiért ebbe a maskarába bújtak volna.

A második helyezett család viszont valami emlékezetesen szép beállítást próbálhatott létrehozni, de a csókolózó nagyszülőket néző, egyen kéket viselő gyerekek és unokák látványa inkább kínosra, mint látványosra sikerült. Nem egészen értjük a koncepciót: miért kellett mindenkinek mezítláb lennie?

Nekünk jobban tetszenek az olyan tényleg mulatságos, valóban viccnek szánt képek, mint a legfrissebb poszt, amelyen az anya egyforma pizsamában pózol felnőtt lányaival a karácsonyfa előtt, miközben az apa félmeztelenül várja ajándékait. Ebből a férfiból akár azt is kinéznénk, hogy maga küldte be az ünnepi fotót, hogy megossza humora gyümölcsét a közzel.

KM

100 millió dollárt ajánlott fel Elon Musk a legjobb szén-dioxid-kivonó eljárásért

100 millió dollárt ajánlott fel Elon Musk a legjobb szén-dioxid-kivonó eljárásért

Új sportügyi főtanácsadója van Orbán Viktornak

Új sportügyi főtanácsadója van Orbán Viktornak

Újfajta kijelzőt kezd gyártani a Samsung, szebb lesz tőle a kép a laptopokon

Újfajta kijelzőt kezd gyártani a Samsung, szebb lesz tőle a kép a laptopokon