szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

David Shore és Paul Attanasio kórházsorozata világszerte akkora sikereket ért el, hogy Dr. House neve ma már komoly márkanévnek is tekinthető. Nem véletlen, hogy hamarosan egy számítógépes játék is piacra kerül, amelyben mi magunk is a hírhedt doki bőrébe bújhatunk.

Amikor 2004-ben a Fox útjára indította a Dr. Gregory House (Hugh Laurie) nevével fémjelzett sorozatot,  még nem sejtették, milyen sikertörténet veszi kezdetét. A Vészhelyzet árnyékában senki sem gondolta volna, hogy lesz még sikeresebb történet, de a Princeton‑Plainsboro Egyetemi Kórházban dolgozó zseni karaktere mindenkit levett a lábáról - persze nemcsak azért, mert zseni, hanem azért, mert olyan bunkó és cinikus forma, ami tökéletes karakter a tévénézőknek a megfelelő szórakozáshoz. 

A tények magukért beszélnek: a Dr. House című sorozatot jelenleg hatvanhat országban vetítik, 2008-ban a világ legnézettebb televíziós sorozataként tartották számon (ez az elmúlt egy év alatt persze változott, jelenleg a 19. helyen áll a ranglistán), számos díjat kapott, többek között két Golden Globe-ot és három Primetime Emmy-t. Ennek fényében nem csoda, hogy a belőle készülő játék is fokozott figyelmet kap világszerte, pedig az alkotók igyekeznek szinte mindent titokban tartani.

Rajzolt House
A Legacy Interactive fejlesztőcsapat készítette el 2006-ban a Vészhelyzet adaptációját, de a Law & Order PC-s változatát is nekik köszönhetjük. A televíziós sorozatok játékadaptációjában jártas cégről beszélünk tehát, akik ígéretük szerint olyan House játékot készítenek majd el, amely minden rajongó igényeit kielégíti. Természetesen itt nem a szerepjátékok mélysége lesz a jellemző, hiszen nem a kemény játékosok a célcsoport, hanem a House-rajongók - minden korosztályban.

Ennek fényében a játékban öt külön esetet kell majd kivizsgálnunk Dr. House aktuális csapatával, ebben benne lesz a betegek kikérdezése, a laboratóriumi munkák, a nyomozás (mivel ugye a betegek általában hazudnak) és persze a gyógykezelés is. Sajnos a PC-re, Nintendo Wii-re, valamint Nintendo DS-re februárban megjelenő játékból egyelőre csak képeket láthatunk, de a korábban kiadott mobiltelefonos változat valamit átad a hangulatból (természetesen nagyon lebutított formában).


Az első Dr. House képeket látva egyébként elégedettek lehetünk a látvánnyal, persze az még kérdéses, hogy ez milyen gépigényt jelent majd a PC-sek számára, illetve nem tudjuk nem észrevenni a kínos hasonlóságot a Grace Klinika 2009 tavaszán kiadott  játékadaptációjával, amelynek bemutatóját itt tekintheti meg.


Annyit még elárultak a fejlesztők, hogy a játékban nem az eredeti színészek szólalnak majd meg (csak Hugh Laurie szerződtetése duplájára emelte volna a költségvetést), de igyekeznek a legjobb szinkronhangokat kiválasztani majd, hogy a rajongók ne legyenek csalódottak, ha kedvenc orvosuk beszélni kezd.

A Legacy Interactive bejelentése szerint egyébként ebben az évben még egy televíziós sorozat adaptációja várható: a Gyilkos sorok leleményes hősnőjének kalandjait is átélhetjük a számítógép előtt.

NB
Kezdő tizenegy: Marco Rossinál és Majkánál senki nem tudott jobban tippelni a magyar csapat eredményére

Kezdő tizenegy: Marco Rossinál és Majkánál senki nem tudott jobban tippelni a magyar csapat eredményére

Tíz rendőr mondott le a veszélyhelyzet megszűnése utáni két napban

Tíz rendőr mondott le a veszélyhelyzet megszűnése utáni két napban

Oltásra biztatják az embereket a horvát miniszterek, nehogy bajt hozzon a turistaszezon

Oltásra biztatják az embereket a horvát miniszterek, nehogy bajt hozzon a turistaszezon