szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, az Esquire nevű, férfiaknak szóló magazin nőkről szóló felmérése a nemek...

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, az Esquire nevű, férfiaknak szóló magazin nőkről szóló felmérése a nemek egyenlőségének újabb brilliáns bizonyítéka, hiszen íme egy férfi orientált lap, amely kíváncsi rá, milyenek a nők. Az internetes kérdőívekkel végzett kutatás megbízhatósága és reprezentatív jellege persze erősen kérdéses, mivel könnyen elképzelhető, hogy a kitöltők fele nem is nő volt, ahogy az is lehetséges, hogy a válaszadók végig hazudtak.

Vagy minden eddiginél őszintébbek voltak a névtelenség homályába burkolózva - nem tudhatjuk. Mindentől függetlenül már maga a kérdéssor is érdekes és izgalmas, a válaszok pedig még inkább. Az illusztrációk ezzel szemben ostobán szexisták, de végül is egy férfi magazinról beszélünk, olvasóinak jelentős része valószínűleg csak a képeket nézegeti, valahogy őket is el kell szórakoztatni.

©

A kérdések egy része a nők viselkedését, fogyasztási szokásait célozza, megtudhatjuk, mennyit költenek a (minden bizonnyal főleg amerikai) nők fodrászra (sokat), mennyit keresnek (keveset), volt-e plasztikai műtétjük (inkább nem).

A következő kérdés csoport valamiféle elvi hozzáállást vizsgál elsőként isten a téma (hisznek benne), majd az evolúció (abban is), de a homoszexuálisok házassága (igen) és a sztriptízklub (inkább nem) is ide tartozik az abortusszal együtt (nagyon igen).

Ez után az előjáték után következik, ami miatt az Esquire számára valóban érdekes lehet a történet - a szex. Itt kiderül, hogy a nők nagy része komolyan veszi a védekezést és mindig használ óvszert, aki nem, az pedig úgyis megjárja. A válaszadók azt is elárulják, ha leszbikusok lennének, mely női hírességgel akarnának szexelni. A győztes Zooey Deschanel 31 százalékkal, második Megan Fox, de szerintünk túlságosan férfias szempontok alapján lett összeállítva a lista. Hol volt róla például Angelina Jolie, vagy ő a pasiknak van fenntartva?

A kérdőívet kitöltők 30 százaléka azért végez orális szexet partnerén, mert maga is élvezi, 46 százalék pedig a férfi kedvéért, és már a két csoport együttes ereje is meglehetősen impresszív (ennél a kérdésnél van egyébként az egyik buta kép a magazinban, de ez mellékes). A hölgyek a nekik nyújtott orális szolgálatokat is értékelik, 35 százalék szerint alapvető része az előjátéknak, 44 százalék pedig örül neki időnként.

A válaszolók 44 százaléka egyébként ugyanolyan gyakran akar szexelni, mint partnere, több mint harmaduk viszont gyakrabban, ami szintén igen érdekes szám. Szintén 40 százalék felett azok aránya, akik hetente 1-2-szer maszturbálnak, míg egy harmadnyi hölgy havonta 1-2-szer végez önkielégítést, az nem derült ki, hogy mindezt tartós kapcsolatban vagy szingliként teszik.

A nők kevésbé csalnak és még ilyesmi szándékaik is alig vannak - vagy csak rendkívül óvatosak és fix IP címmel rendelkeznek.

A következő meglepetést a női testtudatot vizsgáló eredmények jelentik, legalábbis a sok nyavalygáshoz képest, amit a női fórumokon lehet olvasni. Az Esquire-nek válaszolók 79 százaléka ugyanis elégedett a mellméretével, jól érzi magát meztelenül, még akkor is, ha égnek a lámpák.

"Hosszú volt az út idáig, baby". Ez ugyan egy régi cigaretta hirdetés szlogenje, de szerintünk illik ide a végére.

Ha a háziorvos rendeli a mentőt, neki kell megmondania, hová vigyék a beteget

Ha a háziorvos rendeli a mentőt, neki kell megmondania, hová vigyék a beteget

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

Autókba szánt okos kijelzőt villantott a Huawei

Autókba szánt okos kijelzőt villantott a Huawei