szerző:
life-style.hu

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, az Esquire nevű, férfiaknak szóló magazin nőkről szóló felmérése a nemek...

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, az Esquire nevű, férfiaknak szóló magazin nőkről szóló felmérése a nemek egyenlőségének újabb brilliáns bizonyítéka, hiszen íme egy férfi orientált lap, amely kíváncsi rá, milyenek a nők. Az internetes kérdőívekkel végzett kutatás megbízhatósága és reprezentatív jellege persze erősen kérdéses, mivel könnyen elképzelhető, hogy a kitöltők fele nem is nő volt, ahogy az is lehetséges, hogy a válaszadók végig hazudtak.

Vagy minden eddiginél őszintébbek voltak a névtelenség homályába burkolózva - nem tudhatjuk. Mindentől függetlenül már maga a kérdéssor is érdekes és izgalmas, a válaszok pedig még inkább. Az illusztrációk ezzel szemben ostobán szexisták, de végül is egy férfi magazinról beszélünk, olvasóinak jelentős része valószínűleg csak a képeket nézegeti, valahogy őket is el kell szórakoztatni.

©

A kérdések egy része a nők viselkedését, fogyasztási szokásait célozza, megtudhatjuk, mennyit költenek a (minden bizonnyal főleg amerikai) nők fodrászra (sokat), mennyit keresnek (keveset), volt-e plasztikai műtétjük (inkább nem).

A következő kérdés csoport valamiféle elvi hozzáállást vizsgál elsőként isten a téma (hisznek benne), majd az evolúció (abban is), de a homoszexuálisok házassága (igen) és a sztriptízklub (inkább nem) is ide tartozik az abortusszal együtt (nagyon igen).

Ez után az előjáték után következik, ami miatt az Esquire számára valóban érdekes lehet a történet - a szex. Itt kiderül, hogy a nők nagy része komolyan veszi a védekezést és mindig használ óvszert, aki nem, az pedig úgyis megjárja. A válaszadók azt is elárulják, ha leszbikusok lennének, mely női hírességgel akarnának szexelni. A győztes Zooey Deschanel 31 százalékkal, második Megan Fox, de szerintünk túlságosan férfias szempontok alapján lett összeállítva a lista. Hol volt róla például Angelina Jolie, vagy ő a pasiknak van fenntartva?

A kérdőívet kitöltők 30 százaléka azért végez orális szexet partnerén, mert maga is élvezi, 46 százalék pedig a férfi kedvéért, és már a két csoport együttes ereje is meglehetősen impresszív (ennél a kérdésnél van egyébként az egyik buta kép a magazinban, de ez mellékes). A hölgyek a nekik nyújtott orális szolgálatokat is értékelik, 35 százalék szerint alapvető része az előjátéknak, 44 százalék pedig örül neki időnként.

A válaszolók 44 százaléka egyébként ugyanolyan gyakran akar szexelni, mint partnere, több mint harmaduk viszont gyakrabban, ami szintén igen érdekes szám. Szintén 40 százalék felett azok aránya, akik hetente 1-2-szer maszturbálnak, míg egy harmadnyi hölgy havonta 1-2-szer végez önkielégítést, az nem derült ki, hogy mindezt tartós kapcsolatban vagy szingliként teszik.

A nők kevésbé csalnak és még ilyesmi szándékaik is alig vannak - vagy csak rendkívül óvatosak és fix IP címmel rendelkeznek.

A következő meglepetést a női testtudatot vizsgáló eredmények jelentik, legalábbis a sok nyavalygáshoz képest, amit a női fórumokon lehet olvasni. Az Esquire-nek válaszolók 79 százaléka ugyanis elégedett a mellméretével, jól érzi magát meztelenül, még akkor is, ha égnek a lámpák.

"Hosszú volt az út idáig, baby". Ez ugyan egy régi cigaretta hirdetés szlogenje, de szerintünk illik ide a végére.

Elfogadja az ellenzéki előválasztás eredményét az LMP

Elfogadja az ellenzéki előválasztás eredményét az LMP

Egy férfi és egy gyerek holttestét találták meg egy elsüllyedt autóban Nyékládházánál

Egy férfi és egy gyerek holttestét találták meg egy elsüllyedt autóban Nyékládházánál

Kilencvenszer egy mondat a 90. könyvhét kínálatából

Kilencvenszer egy mondat a 90. könyvhét kínálatából

Elismerte a Boeing vezére: hibáztak a 737 MAX gépekkel kapcsolatban

Elismerte a Boeing vezére: hibáztak a 737 MAX gépekkel kapcsolatban

5,64 millió dollárt ér a világ legdrágább sportrelikviája

5,64 millió dollárt ér a világ legdrágább sportrelikviája

Ezekkel a számokkal nyert valaki 72 millió forintot

Ezekkel a számokkal nyert valaki 72 millió forintot