szerző:
hvg.hu

Videóra vették, ahogy egy brit sorozatgyilkos lakására csalt, majd a folyosón egy számszeríjjal meggyilkolt egy prostituáltat. Miután a nőt bevonszolta a lakásába, ismét feltűnt a felvételen, és diadalittasan beintett a kamerának.

A bradfordi Stephen Griffithst és a 36 éves prostituáltat, Suzanne Blamirest a férfi lakása előtti biztonsági kamerák rögzítették még május 22-én.

A sorozatgyilkos és leendő áldozata
©

A felvételeken látható, ahogy bemennek az épületbe, beszállnak a liftbe, aztán a férfi lakása felé veszik az irányt. Néhány pillanattal később a nő rémülten menekül ki a lakásból, de a férfi egy számszeríjjal a kezében indul a nyomába, amellyel először a nő testébe, majd a fejébe lő. Ezután visszavonszolja a testet a lakásba. Később ismét feltűnik a folyosón és büszkén beint a kamerának - amelyről mindvégig tudta, hogy rögzíti tettét.

A felvételeken az is látszik, hogy alig egy órával Blamires meggyilkolása után a férfi újabb áldozat után nézett, és egy 28 éves nőt próbált meg a lakására csalni. A drogfüggő Rosalyn Edmondson azonban a tömbház kapujában meggondolta magát és elsétált, így alig néhány percen múlt az élete.

Az áldozat menekülni próbál, sikertelenül
©

Daily Mail által közzétett felvételeket a házfelügyelő fedezte fel, azonnal kihívta a rendőröket, akik elfogták a lakásában várakozó Griffithst. A Számszeríjas Kannibálként elhíresült negyvenéves férfiról kiderült, hogy két másik prostituáltat is megölt, majd fürdőszobájában feldarabolta a testeket és egyes testrészeiket megette. Griffithst a múlt héten életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy bíróság.

hvg.hu Világ

Orvlövész a német autópályán?

Rálőttek egy gépkocsit vezető nőre az A3-as autópályán Würzburg közelében, és mivel Németország-szerte hozzávetőleg 200 hasonló esetről érkezett jelentés az utóbbi másfél évben, a rendőrség úgy véli: elképzelhető, hogy sorozatelkövetőről van szó.

MTI Világ

Letölti húsz életfogytiglanját a "hasfelmetsző" sorozatgyilkos

Élete végéig börtönben marad a múlt század egyik leghírhedtebb angliai tömeggyilkosa, a "yorkshire-i hasfelmetsző", miután a londoni felsőbíróság pénteken elutasította a csaknem harminc éve ülő elítélt kérését annak megállapítására, hogy minimum mennyi időt kell rács mögött töltenie.

MTA Shake

Pszichiátriára kerül "a Halál apostola"

Börtönből elmegyógyintézetbe helyezik át a "Halál apostolaként" emlegetett hírhedt perui sorozatgyilkost, akit 18 ember megölése miatt korábban 35 év szabadságvesztésre ítéltek.

Tóth Sándor Gasztro

A sorozatgyilkos szakácskönyvet ír

Az Egyesült Királyság egyik női börtönében életfogytig fogvatartott rab, Rosemary West konyhai tudományát egy „bentlakásos” tanfolyamon tökéletesítette, és most szakácskönyvet készül írni.

MTI Világ

Sorozatgyilkosokról írt doktorit a sorozatgyilkos

A sorozatgyilkosságok lélektanát tanulmányozta doktori disszertációjához egy brit egyetemi kutató, akit az utóbbi évtizedek legsötétebb, állítólag kannibalizmussal is súlyosbított angliai sorozatgyilkossági ügyének gyanúsítottjaként vettek őrizetbe.

MTI Világ

Lelőtték a sorozatgyilkost az amerikai rendőrök

Egy nagy erőkkel keresett, feltételezett sorozatgyilkost lőttek le amerikai rendőrök Észak-Karolina államban. A férfit azzal gyanúsították, hogy öt embert ölt meg a dél-karolinai Cherokee megyében.

Rászorulók kapják a Sziget fesztiválon hátrahagyott 600 sátrat

Rászorulók kapják a Sziget fesztiválon hátrahagyott 600 sátrat

Lennonék "megírtak egy úszómedencét", a mai sztárok ravaszabbul keresik degeszre magukat

Lennonék "megírtak egy úszómedencét", a mai sztárok ravaszabbul keresik degeszre magukat

Több nagyobb dugó is van az M1-esen

Több nagyobb dugó is van az M1-esen

Felhős lesz a hosszú hétvége

Felhős lesz a hosszú hétvége

Több százezren tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen Hongkongban

Swing- és dzsesszkoncertekkel készül a Müpa a nyár végén

Swing- és dzsesszkoncertekkel készül a Müpa a nyár végén