szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Arch Group nevű moszkvai tervezőiroda évek óta tervezi a szállodai szolgáltatásokra is alkalmas Sleepbox nevű...

Az Arch Group nevű moszkvai tervezőiroda évek óta tervezi a szállodai szolgáltatásokra is alkalmas Sleepbox nevű alvódobozt, amely leginkább a nyolcvanas években divatba jött japán alvókapszulák továbbgondolása.

©

Mihail Krimov, az egyik tervező maga is sokszor repül, és sokszor kell hosszú időt töltenie a repülőtereken, ahol a székek szerinte szándékosan olyanok, hogy a karfák miatt ne lehessen aludni rajtuk. Az alvókapszulák pedig nem az európai embernek valók, hiszen mi a nagyobb terekhez vagyunk szokva - véli Krimov, aki társaival közösen egy új megoldást fejlesztett ki.

©

A Sleepbox egy olyan doboz, amelyben szintén csak egy ember fér el, de lényegesen nagyobb komfortérzete lehet, mint egy klasszikus alvókapszula esetében. Itt ugyanis fel lehet állni, sőt, még ablaka is van a futurisztikus hangulatú építménynek.

A 2 x 1.4 méteres, 230 centiméter magas lakódobozban lehet aludni, pihenni, de meg is mozgathatjuk elzsibbadt végtagjainkat, ha éppen erre van szükségünk.

©

A fáradt utasnak úgyszólván minden rendelkezésére áll benne, amire szüksége lehet: ágy, lehajtható asztal, konnektor a mobiltelefon és a laptop feltöltéséhez, wi-fi, televízió, beépített ébresztős óra, és még egy üveg vizet is vehet egy automatából. A doboz természetesen légkondicionált és hangszigetelt, ablakai elsötétíthetők.

©

Természetesen a lakódoboz saját elektronikus kulcsot kap, amelyet a reptéren válthatunk meg, akár csak negyed órára, akár egy napra is. A Sleepbox a tervek szerint akár hostel hálózatban is működtethető lenne, a lehetőségek tárháza pedig végtelen. Katasztrófák esetén szükséglakás, vagy hajléktalanoknak átmeneti szállás is lehetne a Sleepbox egyszerű doboza, amelyet csak egy apró fürdővel kellene így kiegészíteni.

©

A megoldásnak különösen nagy jelentősége lehet Moszkvában, ahol a repülőtereken hatalmas az átmenőforgalom, és nagyon drágák a szállodák - számol be az MTI. Az első darabot már kiállították a moszkvai Seremetyevo repülőtéren, de arról nem esett még szó, hogy mennyibe kerül majd a pihenés, és hogyan kell majd a bérleti díjat fizetni.

©
Vasárnaptól szabadon lehet utazni a tartományok között Spanyolországban

Vasárnaptól szabadon lehet utazni a tartományok között Spanyolországban

Koronavírus: 106 újabb elhunyt, 1541 új fertőzött

Koronavírus: 106 újabb elhunyt, 1541 új fertőzött

Reuters: A magyar és a lengyel kormányfő kihúzatta a "nemek közötti egyenlőséget" az EU-csúcs nyilatkozatából

Reuters: A magyar és a lengyel kormányfő kihúzatta a "nemek közötti egyenlőséget" az EU-csúcs nyilatkozatából