szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A második világrekordot is maga mögött tudhatja az osztrák Alpokban végrehajtott hétfői egyensúlyozó mutatványával az a svájci kötéltáncos, aki hét nap alatt hét rekordot akar felállítani.

Freddy Nock biztosítókötél nélkül, kezében egy egyensúlyozópóznával sétált végig az 1590 méter magas Feuerkogel csúcsra vivő felvonó 2700 méter hosszú drótkötélpályáján. Ezzel a leghosszabb távolságot tette meg folyamatosan emelkedő kötélpályán egyensúlyozva. Nock három és fél óra ért el célállomására. A 32 Celsius-fokos meleg rendkívül próbára tette a szervezetét. Ezért rövid pihenőre kényszerült, a felvonó egyik gondolájába beszállva pótolta a hőségben elveszített folyadékot - számolt be róla az APA osztrák hírügynökség.

Szombaton a németországi Zugspitze hegycsúcson közel egy kilométeres távolságot tett meg a svájci akrobata, biztosítókötél és egyensúlyozórúd nélkül. Nock még öt egyensúlyozási világcsúcsot tűzött ki célul. A tervek szerint Svájcban a leghosszabb és legmagasabban fekvő, lefelé lejtő kötélpályán, illetve a leghosszabb vízfeletti kötélpályán egyensúlyozás rekordjával próbálkozik meg. Utolsóként Bernben a leghosszabb és legmagasabb kötélpályán átkerekezésnek vág neki. Ehhez két darut állítanak fel, így 150 méter magasan és 50 méter hosszan valósulhat meg a kísérlet. Akciójával a férfi az UNESCO egyik bangladesi gyermeksegélyező projektjét támogatja, a cél érdekében hetvenezer frankot (16,8 millió forintot) készül összegyűjteni.

Önök szerint ez a kacsacsalád felfogta a social distancing lényegét?

Önök szerint ez a kacsacsalád felfogta a social distancing lényegét?

Még hosszabb időre áll le a Mercedes-gyár

Még hosszabb időre áll le a Mercedes-gyár

Össze-vissza hajtott a sávok között egy autós Szerencsnél – videó

Össze-vissza hajtott a sávok között egy autós Szerencsnél – videó