szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Berlusconi kénytelen-kelletlen visszavonulását ugyan nem szexuális étvágyának köszönheti, noha hosszú ideje erről is szólnak a híradások. Az olasz kormányfő a bunga-bunga partikon élte ki hatalom fűtötte vágyait, mely a pszichológusok szerint természetes velejárója a despota hajlamnak.

Ruby az idei bécsi Operabál sztárvendége volt, Noemi Letizia 2009-ben a Velencei Filmfesztiválon tündökölt, Patrizia D'Addario énekesi babérokra tört. Berlusconi női nem csupán az afférból húztak hasznot - Ruby alkalmanként hét-, D'Addario állítólag kétezer eurót kapott az olasz kormányfővel való légyottért -, hanem a hírnevüket is megalapozta a politikussal való közeli ismeretség. A hálátlan némberek ezek után a bíróság és a média előtt sem fogták vissza magukat, és szépen sorjában felfedték a hírhedt bunga-bunga partik pikáns részleteit. Berluconinak ha nem is végzetévé vált a sok kicsapongás, de már évek óta fontos érve ellenfeleinek, hogy viselkedése államférfihoz méltatlan, és az olasz nemzetet is lejáratja beteges bujálkodásaival.

Ruby jól járt Berlusconival, és Berlusconi Ruby-val?
©

Felmerül a kérdés, hogyan lehet valaki egy ország vezetőjeként olyan elővigyázatlan, hogy kiszolgáltatja magát a prostituáltaknak és más nőcskéknek? A pszichológusok szerint ez természetes velejárója a despota hajlamnak. A túlzott ambíciókkal "megáldott" földi halandók nem csupán azzal erősítik egójukat, hogy szolgálóként tekintenek embertársaikra, de kéjes örömmel tölti el őket a veszélyhelyzet, amit ugyanúgy uralni vélnek, mint az alávetetteket. A Spiegelben még májusban jelent meg egy interjú Johan van der Dennen szociálbiológussal a szex és hatalom összefüggéseiről, a szakérőt leszögezte: "Minden készséges nő a hatalom birtokosának pozícióját igazolja".

Noemi Letizia a 2009-es Velencei Filmfesztiválon. 18 évesen enyelgett Berlusconival
©

Erre számos példa adódik a történelemben, a legújabb korban Bill Clintontól az IMF-főnökig, úgyhogy Berlusconi nem az első és persze nem az utolsó, aki fejével játszik fékezhetelen ágyéka miatt. Denner ugyanis azt is elárulja, hogy a szexuális hajtóerő az agyműködést gátolja, a furcsa, eszelősség közeli állapot pedig már évmilliók óta meghatározza a férfiak szexualitását, amit az egészségtelen hatalomvágy csak felerősít: "a csúcson lévő férfiak automatikusan elvárják, hogy az emberek teljesítsék kívánságaikat. A szex is a játék része" - állítja Denner.

Patricia D'Addariónak is fizetett Berlusconi
©

Hogy a nők nem csak áldozatok ebben a játszmában, Berlusconi példája is mutatja, és természetes ösztönnek tekinthető az is, amely a fehérnépet a sikeres férfiak ágyába hajtja.

hvg.hu/MTI Világ

Berlusconi lemond

Az olasz államfő szerint Silvio Berlusconi miniszterelnök le fog mondani posztjáról, amint a parlament elfogadja az Európai Unió által megkívánt gazdasági reformokat - közölte az AP. Ezekről a hírügynökség szerint várhatóan jövő héten szavaznak, bár más források szerint a szavazást november közepén vagy végén tarthatják.

MTI Világ

Berlusconi: februárban lesz választás, de nélküle

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szerint februárban előre hozott választásokat tart majd Olaszország, de ő már nem indul a kormányfői tisztségért - írta szerdán a La Stampa című olasz napilap.

Már csak egy emlék a milliárdos nyereség a Gyurcsány-család cégeinél

Már csak egy emlék a milliárdos nyereség a Gyurcsány-család cégeinél

Akadozott a távoktatás, aztán jött a kemény számonkérés a Műegyetem egyik karán

Akadozott a távoktatás, aztán jött a kemény számonkérés a Műegyetem egyik karán

A varázserő eltűnik, de ennek így kell lennie – az Örkény Színház előadása a hvg.hu-n

A varázserő eltűnik, de ennek így kell lennie – az Örkény Színház előadása a hvg.hu-n