szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szepesi Nikolett Én, a szexmániás című könyvében arról is ír, hogy gyermekkorában rendszeresen esett szexuális zaklatás áldozatául az uszodában. A volt sportoló most arról beszélt a Népszabadságnak: nem akar vizsgálatot, csak jelezni szeretné, ez most is bárkivel megtörténhet.

Szepesi Nikolett Európa-bajnoki bronzérmes úszónő önéletrajzi ihletésű könyvének tanulsága szerint pályafutása során többször vált szexuális zaklatás áldozatává az uszodában.

"Nem akarok senkit felelősségre vonni. Nem akarok vizsgálatot sem. Csak azt akarom, hogy tudja minden szülő és minden fiatal, hogy ha velem megtörténhetett mindez, akkor mással is előfordulhat" - nyilatkozta a Népszabadságnak Szepesi.

Az úszó beszámolója szerint az első esetnél 13 éves sem volt. "Aztán, ha nem is rendszeresen, de többször előfordult, hogy az edzéseken a testemet csókolgatta, simogatta a szakmai stáb egyik tagja."

Állítása szerint többször volt olyan is, hogy meztelenre kellett vetkőznie egy meg nem nevezett sportági szakember utasítására, olykor annak egyik kollégája előtt. Azt is elmondta a lapnak: nem ő volt az egyetlen lány, aki a férfi "szexuális játékszerévé" vált.

Szepesi először nem szólt senkinek, majd beavatta a szüleit, akik szóvá is tették az esetet, de nem történt semmi. Végül azért is maradt el a feljelentés, mert a szóban forgó férfit elküldték, ők pedig csak felejteni akartak. Most már úgy látja, jobb lett volna a rendőrséghez fordulni.

Az exsportoló állításai miatt a Népszabadság megkérdezte a Magyar Úszó Szövetséget, terveznek-e bármilyen vizsgálatot vagy jogi lépést Szepesi Nikolett kijelentései miatt. Gyárfás Tamás annyit közölt: "A július 19-én kezdődő barcelonai világbajnokságra, a 2021-es vb-pályázatunk sikerére, valamint a június 22-i Magyar Úszás Napjára összpontosítunk." Megkeresték az úszó egykori klubjának, a Kőbánya SC-nek is a vezetőségét, de nem jártak sikerrel.

Magyar György ügyvéd a lapnak azt mondta: ma már eslősorban etikai, erkölcsi következményei lehetnek ennek az ügynek. Ha azonban a meggyanúsított személy beazonostíható, akkor a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt vonhatják felelősségre a könyv szerzőjét.

Az ORFK egylőre csak próbál "tájékozódni"az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak

Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak