szerző:
hvg.hu

A Spíler 2-ügyben még mindig nincs megegyezés, a spanyol liga és a BL mérkőzéseinek közvetítési joga viszont már a csatornáé – de lehet, hogy a nézők nem láthatják.

Még mindig nem született döntés a TV2 és a kábelszolgáltatók között a Spíler 2 televíziós sportcsatornáról szóló árvitában, aminek most a focirajongók ihatják meg a levét: ha az álláspontok továbbra sem közelednek, akkor lemaradhatunk a jövő héttől kezdődő Bajnokok Ligája-meccsekről, de akár a spanyol liga mérkőzéseiről is. B-terv márpedig nincs: a meccsek közvetítési jogát a Spíler 2 vette meg, más csatornák így nem közvetíthetik azokat élőben.

A 444 piaci forrásokra hivatkozva azt írja, hogy néhány héten belül megegyezés születhet, addig viszont nincs mit tenni, a csatorna menedzsmentje ugyanis már tavasszal megállapodott az UEFA-val és a spanyol szövetséget képviselő ügynökséggel, így a közvetítési jog már kőbe van vésve – ráadásul három évre előre.

A két szerződésért összesen nagyjából 11 millió eurót, azaz 3,4 milliárd forintot fizet ki a TV2, aminek a pénz ugyan nem jelent gondot, amióta Andy Vajna vette át az irányítást, de a kábelszolgáltatói ajánlatokkal mégsincs megelégedve, emiatt pedig már hetek óta megy az adok-kapok a felek között.

A La Ligára kizárólagos jogot vásárolt a TV2, a BL-nél pedig a B-csomagot szerezték meg, azaz a keddi és szerdai meccsnapon is ők választhatnak a mérkőzések közül az MTVA után. Az idei kiírásban este 19 és 21 órakor is lesznek meccsek, úgyhogy heti négy találkozó van veszélyben. A főtábla meccsei jövő héten, szeptember 18-tól indulnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!