szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Spíler 2-ügyben még mindig nincs megegyezés, a spanyol liga és a BL mérkőzéseinek közvetítési joga viszont már a csatornáé – de lehet, hogy a nézők nem láthatják.

Még mindig nem született döntés a TV2 és a kábelszolgáltatók között a Spíler 2 televíziós sportcsatornáról szóló árvitában, aminek most a focirajongók ihatják meg a levét: ha az álláspontok továbbra sem közelednek, akkor lemaradhatunk a jövő héttől kezdődő Bajnokok Ligája-meccsekről, de akár a spanyol liga mérkőzéseiről is. B-terv márpedig nincs: a meccsek közvetítési jogát a Spíler 2 vette meg, más csatornák így nem közvetíthetik azokat élőben.

A 444 piaci forrásokra hivatkozva azt írja, hogy néhány héten belül megegyezés születhet, addig viszont nincs mit tenni, a csatorna menedzsmentje ugyanis már tavasszal megállapodott az UEFA-val és a spanyol szövetséget képviselő ügynökséggel, így a közvetítési jog már kőbe van vésve – ráadásul három évre előre.

A két szerződésért összesen nagyjából 11 millió eurót, azaz 3,4 milliárd forintot fizet ki a TV2, aminek a pénz ugyan nem jelent gondot, amióta Andy Vajna vette át az irányítást, de a kábelszolgáltatói ajánlatokkal mégsincs megelégedve, emiatt pedig már hetek óta megy az adok-kapok a felek között.

A La Ligára kizárólagos jogot vásárolt a TV2, a BL-nél pedig a B-csomagot szerezték meg, azaz a keddi és szerdai meccsnapon is ők választhatnak a mérkőzések közül az MTVA után. Az idei kiírásban este 19 és 21 órakor is lesznek meccsek, úgyhogy heti négy találkozó van veszélyben. A főtábla meccsei jövő héten, szeptember 18-tól indulnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója

"Írjam alá, vagy kirúgnak" – Így ment a statáriális jogviszonyváltás a kórházakban

"Írjam alá, vagy kirúgnak" – Így ment a statáriális jogviszonyváltás a kórházakban

Csak néhány kattintás, és talán ön lesz az egyik, aki Hold-körüli utazásra indulhat

Csak néhány kattintás, és talán ön lesz az egyik, aki Hold-körüli utazásra indulhat