szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Kitartanak az Európai Szuperliga vezetői amellett, hogy elindítják az új sorozatot, még akkor is, ha mostanra csak néhány spanyol és olasz klub maradt, és közülük is többen tervezik a hírek szerint, hogy kiszállnak.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy még azelőtt összeomlik az Európai Szuperliga, mint hogy elindulhatott volna. A saját liga alapítását múlt vasárnap bejelentő 12 csapat közül a hat angol kedd este és szerda hajnalban már be is jelentette, hogy a szurkolói nyomás hatására visszalép, sajtóértesülések szerint hamarosan az Inter, de talán az Atletico Madrid és a Barcelona is bejelentheti, hogy kihátrál.

Az Európai Szuperliga vezetői erre válaszul egy közleményt adtak ki, amelyben azt írták:

"A jelenlegi körülmények között át kell gondolnunk azokat a lépéseket, amelyek a legmegfelelőbbek ahhoz, hogy átalakítsuk a tervezett sorozatot."

Azt is hozzátették azonban, hogy az angolok távozása ellenére kitartanak az új sorozat elindítása mellett – hogy kikkel, az egyre kevésbé világos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Minden idők egyik legnagyobb zsarolását látjuk, vagy a futball teljes reformját?

Soha nem volt még akkora kihívás az európai futball vezetői előtt, mint most, amikor tizenkét nagy klub vezetői bejelentették, hogy saját bajnokságot hoznak létre. De elmennek-e a szakadárok a falig, és hagyják, hogy az UEFA kizárja a részt vevő játékosokat a válogatottból, a klubokat pedig a saját hazájuk bajnokságából? Vagy csak minden eddiginél komolyabban szemléltetik, hogy nagyobb beleszólást akarnak a pénzügyekbe? Jönnének-e közvetítési bevételek, ha minden évben csak ugyanaz a pár elitcsapat játszana egymással, és mi várhatna egy kisebb liga, például a magyar bajnokság szurkolóira így?