szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

1.

1. Ha weboldalakon barangolunk, ritkán van szükség billentyűzet használatára, kivéve amikor egy webcímet írunk be. Az iPhone képernyőn megjelenő billentyűzetét rövid gyakorlás után gyorsan lehet használni, azonban a kis méret miatt gyakori, hogy eltévesztünk egy-egy betűt. Ha ezt rögtön észrevesszük, akkor a Törlés gombbal helyesbíthetünk. Ha csak később látjuk meg a hibát, akkor úgy tudunk nagyítani a szöveg belsejében, hogy a szövegmezőre helyezzük az ujjunkat, és rajta is tartjuk néhány másodpercig. Ekkor az adott helyen egy nagyító jelenik meg, amit előre-hátra mozgathatunk. Ha a hibás részhez ért a kurzor, elengedhetjük a nagyítót, és törölhetünk vagy beszúrhatunk új karaktereket.

2.  Egy weboldal betöltésekor a kis képernyőn a teljes lap megjelenik, ami így általában olvashatatlan. Részben segít, ha elfordítjuk az iPhone-t, mert így csaknem kétszeresére nő az oldalszélesség. Ha még jobban akarunk nagyítani, akkor helyezzük két ujjunkat egymáshoz közel a képernyő közepére, majd távolítsuk egymástól ujjainkat. Eközben a weboldal és annak minden eleme egyre nagyobb lesz. A weboldalak többsége keretes felépítésű. Egy-egy keretre pontosan ránagyíthatunk, ha egy duplát koppintunk az adott keret belsejébe. A következő dupla koppantás hatására ismét a teljes weboldal jelenik meg. 

3. Egy weboldalon megjelenő képet elmenthetünk, ha a képre helyezzük az ujjunkat, és egy darabig rajta is tartjuk. Az ilyenkor megjelenő menüből kiválaszthatjuk a Save Image utasítás, ami a telefon Camera Roll mappájába menti a képet. Innen azután felhasználhatjuk akár háttérképként is vagy elküldhetjük e-mailben.

Könnyen elmenthetjük a weboldalak képeit

4. A szokásos módon menthetjük el egy gyakran látogatott weboldal címét a könyvjelzők közé, ha a Safari ablakának alján található “+” jelre kattintunk és az Add Bookmark utasítást választjuk. Ha legközelebb még gyorsabban szeretnénk elérni az oldalt, akkor egy kis ikonnal kirakhatjuk a telefon főképernyőjére. Ehhez a „+” megnyomása után megjelenő menüből az Add to Home Screen pontot kell választani.  
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Borotválkozzon iPhone-nal!

Sok kommentárt nem érdemes fűzni ehhez a rövid videóhoz, amelyen egy lelkes tulajdonos...

Szijjártó megszólalt Fehéroroszországról: A keleti partnerséget félti az EU döntéseitől

Szijjártó megszólalt Fehéroroszországról: A keleti partnerséget félti az EU döntéseitől

A kormány saját hatáskörben elvette a táppénzt a külföldön nyaralt karanténosoktól

A kormány saját hatáskörben elvette a táppénzt a külföldön nyaralt karanténosoktól

Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban