szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A “hogyan…” kezdetű keresések legnépszerűbbjeit gyűjtötte össze a Google ezen az oldalon, ahol azt is láthatja, hogy a magyarok mit akarnak leginkább megjavítani egy kis internetes segítséggel.

A “how to” (magyarul: hogyan) kezdetű keresések a legnépszerűbbek közé tartoznak a Google keresőjében, hiszen mindenki szeret spórolni, és maga megjavítani otthoni problémákat. Eldugult a WC? Nem működik a hűtő? Gond van az ajtóval? Ilyen problémák esetén az emberek többsége a weben keres először segítséget, hogy ne kelljen szerelőre költeni. A Google kíváncsi volt, hogy a világ különböző tájain mit akarnak az emberek megjavítani, néhány napja meg is mutattuk azt a jópofa oldalt, ahol angol nyelvű összegzést és infografikákat lehet nézni a keresési trendekről.

Megnéztük, mi a helyzet a magyar keresésekkel. Az oldal automatikusan érzékeli, hogy melyik országban vagyunk, így önnek – ha Magyarországon van épp – egyből, a magyar statisztikákat mutatja, ha viszont külföldön nyitja meg az oldalt, csak a “Hungary” névre kell átírni a rajz feletti szöveget.

©

A keresési indexben a 100 pont a legmagasabb, ezt itthon az ablakok “érték el”, vagyis ablakjavítás esetén keresünk megoldást legtöbbször a neten. 93 ponttal az ajtó a második, 77 ponttal pedig a falakkal kapcsolatos munkálatok fértek fel a dobogóra. Utánuk jön a mosógép (33), a WC (21), a lámpa/izzó/világítás (20), hűtő (16) és a csap (3).

A ház körüli munkák kapcsán egyébként érdekes világtérkép jött össze, hiszen Észak-Amerikában és Kelet-Ázsiában a WC-javítás esetén fordulnak az emberek leginkább a Google-keresőhöz, a volt Szovjetunió államaiban legtöbb helyen a mosógép vezet, a meleg éghajlatú tájakon nem is olyan meglepő módon a hűtő, Észak- és Kelet-Európában pedig a világítás problémáira keresnek rá legtöbben.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt