szerző:
hvg.hu

Az Instagramnál dolgozó névtelen források szerint a cég már javában dolgozik egy IG Shopping névre keresztelt alkalmazáson, ami lényegében egy webshop lesz. Az Instagram-felhasználók azon cégek termékeit látnák benne, amelyeket követnek a platformon.

Nagyjából másfél hónappal ezelőtt adta ki a Facebook a cég második negyedéves jelentését, amiből többek között az is kiolvasható, mennyire szeretik a cégek az Instagramot. A számok alapján nagyon, jelenleg ugyanis mintegy 25 millió cégnek van saját Instagram-oldala, 2 millióan pedig hirdetnek is a platformon. Mindezzel nem kevés követőt érnek el, az Instgram beszámolója szerint ugyanis 10-ből 8 ember követi a cégek posztjait. Ezek után nem csoda, hogy az Instagramnál komoly terveket szőnek, aminek kifejezetten örülhetnek majd a cégek.

A The Verge információi szerint ugyanis a fejlesztők egy egydülálló alkalmazást adhatnak ki, amely felpörgetheti az online kereskedelmet. A pletykák szerint IG Shopping néven futtatott appban a cégek profilját követő Instagram-felhasználók böngészhetnek majd az adott cég termékei között, majd az alkalmazáson keresztül meg is vásárolhatják azokat.

Az Instagram egyelőre nem kommentálta az értesülést, a projektet ismerő források szerint pedig az alkalmazás egyelőre a fejlesztés fázisában van – vagyis még az is előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban leállítják a projektet. Ez azonban nem valószínű, hiszen az Instagram kellően nagy platform ahhoz, hogy egy ilyen lépéssel jelentős szeletet hasítson ki az e-kereskedelmi piac tortájából.

Ha a Facebook az idő előrelahadtával még több olyan eszközt ad a cégek kezébe, amellyel felpörgethetik az értékesítést, az komoly kihívást jelentene még az olyan piaci szereplők számára is, mint például a Shopify.

Az Instagram 2016 novemberében már elindított egy bevásárlós funkciót, amit 2017 márciusában szélesebb körben is elérhetővé tett. Ennek köszöhetően a cégek megjelölhetik a posztban az eladni kívánt terméket, amit a felhasználók így közvetlenül el tudnak érni. Emellett már tesztelik az Instagram Történeteken keresztüli értékesítést is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!