szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 1993-ban megjelent Magic: The Gathering egy egész generációt foglalkoztatott, de még ma is nagyon népszerű. Az idő előrehaladtával persze ez a játék sem kerülhette el, hogy digitális formát öltsön.

Azok számára, akik életük során játszottak valamilyen gyűjtögetős kártyajátékkal, bizonyára ismerősen cseng a Magic: The Gathering név. Ez volt a műfaj első darabja, és még ma is van annyira népszerű, hogy 25 éves kora ellenére rengetegen játszanak vele. A Magicből az évek során digitális változatok is születtek, közülük pedig az Arena alcímű lett igazán érdekes.

A Wizards of the Coast által gründolt programot ez idáig zárt körben lehetett csak kipróbálni, ennek azonban vége: az egy éve tartó, meghívásos alapon működő tesztidőszak nemrég hivatalosan is lezárult, innentől pedig bárki letöltheti a játékhoz szükséges telepítőfájlokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy a program elkészült, egyszerűen arról van szó, hogy a készítők nagyobb figyelmet szeretnének a projektnek, amely egyúttal több visszajelzést is jelent számukra.

A játékot leginkább a Hearthstone nevű programmal tudnánk összehasonlítani, azzal a különbséggel, hogy előbbi a Blizzard saját univerzumára, míg a Magic: The Gathering Arena pedig az 1993-ban megszületett fantáziavilágra koncentrál, látványos grafikai megoldásokkal. A párharcok során a lapokhoz tartozó teremtmények és az elhasználható képességek itt is megelevenednek a képernyőn.

Aki nem járatos a kártyajáték világában, de érdeklődik iránta, a hivatalos weboldalon lejjebb görgetve videós útmutatókat is talál. Ezek elsősorban angol nyelvűek, de a szabályok a neten fellelhető magyar oldalak segítségével is elsajátíthatók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gécs Dániel Tech

Kedveli a képregényeket? Hát Pókembert? Izgalmas, filmszerű játék készült belőle

Több mint nyolc év telt el azóta, hogy először magára húzta jelmezét, így az Insomniac Games-féle Spider-Manben egészen új oldaláról mutatkozik meg a húszas éveit taposó Peter Parker. New York kedvenc hálószövője most is lelkes bűnüldöző, ám a kihívásokkal teli világban már nem csak szupererőre van szükség. Nekiültünk, és kipróbáltuk a Sony konzoljának több mint két évig fejlesztett újdonságát.

Rendelt két férfi két prostituáltat, végül lövöldözés lett belőle

Rendelt két férfi két prostituáltat, végül lövöldözés lett belőle

A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti

A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát