szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nintendo pokémonos őrületéhez hasonló mobiljáték készült a Vatikán megbízásából, ez azonban a legendás zsebszörnyek helyett a katolikus szentek begyűjtésére koncentrál.

Szűk két évvel ezelőtt hatalmasat durrant a Nintendo gondozásában megjelent Pokémon Go, amely világszerte, így Magyarországon is rengeteg embert fertőzött meg, igen rövid idő alatt. A program rengeteg pénzt hozott, és nagyjából azóta is csak termeli a pénzt.

A fejlesztő Niantic sikerét most egy spanyol vállalat irigyelte meg, amely a Vatikán megbízásából készített nagyon hasonló játékot. A Follow JC Go ugyanazon mechanika alapján működik, mint a Pokémon Go, a különbség csupán annyi, hogy ebben nem zsebszörnyek, hanem a Bibliából ismert szentek és más szereplők felkutatása a feladat. Az iOS-re és Androidra is megjelent appra még Ferenc pápa is áldását adta.

A fejlesztő Fundación Ramón Pané részéről Ricardo Grzona úgy nyilatkozott, a pápa is egyből megértette, hogy a programmal a keresztény hitet kívánják terjeszteni, csak ez esetben nem valamilyen evangélium, hanem a technológia által. A játékban ezért csak bibliai utalások találhatók, és az elvégzendő feladatok is kizárólag aköré csoportosulnak.

Bár az app magyarországi felhasználók számára is elérhető, egyelőre kizárólag spanyol nyelven működik. Ettől persze még kipróbálható, de aki nem beszéli a nyelvet, valószínűleg nem is fog tudni vele boldogulni. Azt nem tudni, hogy az angol változatot mikor teszik elérhetővé, de nagyon valószínű, hogy előbb-utóbb az is elkészül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leemelték a vár turulszobrát

Leemelték a vár turulszobrát

Európai Zöldek: Módszeres a magyar mezőgazdasági mutyi

Európai Zöldek: Módszeres a magyar mezőgazdasági mutyi

Autópályán talált telibe egy kisrepülő egy Lexust – videó

Autópályán talált telibe egy kisrepülő egy Lexust – videó