szerző:
hvg.hu

Az 5G-s okostelefon képességeinek demonstrálására sikeres 5G videohívást bonyolított az Oppo a WeChat üzenetküldő szolgáltatáson keresztül.

Elsőként sikerült az Oppónak a világon WeChat-videohívást lebonyolítania 5G képes okostelefonnal néhány napja. A nem mindennapi előrelépésről a cég alelnöke, Shen Yiren számolt be a kínai Weibón, hozzátéve ismét közelebb kerültek egy lépéssel ahhoz, hogy a mindennapok részévé váljon az 5G.

A videohívást egy kereskedelmi forgalomra felkészített 5G-s telefonnal végezték, amely tartalmazta az összes 5G-s komponenst, és a kísérlet célja többek között az volt, hogy megmutassák, mire is képes egy ilyen telefon.

©

Az Oppo már korábban is végzett 5G-kísérleteket, laboratóriumi körülmények között sikeresen csatlakozott az 5G hálózatra egy kissé módosított Oppo R15-tel. Az 5G Pilot program keretében pedig a Qualcommhoz is csatlakozott, így minden esélye megvan arra, hogy a lehető leghamarabb kapja meg a témához kapcsolódó fejlesztéseket. Az Oppo az első olyan gyártó szeretne lenni, aki kereskedelmi célú 5G telefonnal jelenik meg (ez a jövő év elejére várható), azonban nagy kérdés, hogy nem előzi-e meg a Xiaomi a Mi Mix 3 5G képes változatával.

Az Oppo egyébként nem csak az 5G-s kísérleteivel igazolja, hogy ott van a technológiai fejlődés fősodrában: korábban arról tájékoztatta a nagyvilágot, hogy összehajtható telefont fog bemutatni a februári MWC-n.

Hogy mi mindent változtat meg majd a hézköznapokban is a jövőre induló 5G-s mobilhálózat, arról itt olvashat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Balogh Csaba (Shenzhen, Kína) Tech

Epekedni fog az 5G-s internet után, ha megmutatjuk, hogy mire jó

Miközben Magyarországon és a világ többi részén is a 4G-s mobilnet bevezetésén fáradoznak a szolgáltatók, az iparági kutatás-fejlesztési központokban már javában fejlesztik az 5G-t. És nem, egyáltalán nem az lesz a legfontosabb előnye, hogy gyorsabban jönnek le a filmek az nCore boltból.

Trump bevetette a protekcionizmus prófétáját

Trump bevetette a protekcionizmus prófétáját

Április óta nem mentek annyian az utcára, mint most

Április óta nem mentek annyian az utcára, mint most

Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

Korán nyitottak a hazai sípályák, már az ország három pontján is lehet síelni

Korán nyitottak a hazai sípályák, már az ország három pontján is lehet síelni

Ez történt: bezárták a torrentoldalt; beindultak a mémgyárak

Ez történt: bezárták a torrentoldalt; beindultak a mémgyárak

Olyan helyre is hirdetést tesz a Facebook, ahová nem is gondoltuk volna

Olyan helyre is hirdetést tesz a Facebook, ahová nem is gondoltuk volna