szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A brit gyermekorvosok szövetsége szerint a szülőknek nem kellene annyira aggódniuk, elég lenne csak finoman kontrollálni a gyerek telefonnal vagy számítógéppel töltött idejét.

Az eddigiektől eltérő véleményt fogalmazott meg a brit háziorvosok szövetsége (RCPCH) a gyerekek internethasználatával kapcsolatban: a szervezet azt állítja, a képernyő előtt töltött idő nem feltétlenül jelent veszélyt a gyerek egészségre nézve, sőt, attól sem kell tartaniuk a szülőknek, hogy egyszer majd képtelenek lesznek elszakadni az internettől – írja a BBC.

Egyes kutatások szerint a gyermekkori depresszió és a korlátlan internethasználat összefügg, de a szövetség ezt nem látja megalapozottnak. Szerintük az internet önmagában nem ártalmas, sőt: ha jól használják, szélesítheti a gyerekek látókörét. Amíg a szülők képesek gyermekeiket a megfelelő irányba terelni, és megszabni bizonyos határokat, addig a szövetség szerint nincs mitől tartani.

Az RCPCH szerint bárki könnyen leellenőrizheti, hogy családjában okoz-e bármilyen problémát az internethasználat, csupán négy kérdésre kell válaszolnia:

  • Kontrollálható-e a családomban az internetezéssel töltött idő?
  • Az internetezés a családi programok rovására megy?
  • Előfordul, hogy a gyerek alvás helyett is internetezik?
  • Képes ésszerű keretek között tartani a gyerek az internetezés közben a nassolást?

Ha mindegyik kérdésre megnyugtató választ tudunk adni, akkor nincs gond, a gyerek egészségét nem veszélyezteti az internetezés.

Egy korábbi kutatás szerint már napi hét óra monitor előtt töltött idő után is látszik, hogy a kisgyermekek agyának külső rétege változik

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar orvoscsapat Bejrútban: "Akárhová megyünk, halmokban áll az üvegszilánk"

Magyar orvoscsapat Bejrútban: "Akárhová megyünk, halmokban áll az üvegszilánk"

Nem volt telitalálatos a hatos lottón

Nem volt telitalálatos a hatos lottón

Alapvetően szép, nyári idő lesz, néhol előfordulhat 70 kilométeres szél

Alapvetően szép, nyári idő lesz, néhol előfordulhat 70 kilométeres szél