szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Extra költség nélkül hívhatók itthonról az uniós számok a Vodafone megújult lakossági előfizetéses díjcsomagjaiban a lebeszélhető percek erejéig. Azaz bármilyen uniós számot hívni olyan, mintha csak belföldön élő ismerősnek telefonálnánk. Ugyanez igaz az sms-ekre is.

Minden kereskedelmi forgalomban elérhető lakossági hangalapú díjcsomaggal rendelkező Vodafone-előfizető a tarifában foglalt percek/sms-ek erejéig extra költség nélkül telefonálhat/üzenhet az EU 28 országába, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc, Monaco és Törökország területén lévő telefonszámokra. Ez azt jelenti, hogy az előfizetéshez tartozó lebeszélhető percekből az előfizetők mostantól nemcsak belföldi és EU roaming, hanem EU nemzetközi hívásokat is indíthatnak belföldről az említett országokba, plusz költség nélkül.

A Vodafone közleményében hangsúlyozza: újítás különösen azoknak kedvez, akik telefonon tartják a kapcsolatot külföldre költözött, ott élő családtagjaikkal, barátaikkal. (Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a levegőben lógó Brexit miatt a briteknél lehet, hogy nem sokáig tart már a roamingdíj-mentesség és a hasonló kedvezmények.)

A szolgáltató tájékoztatásaa szerint a Vodafone Go S, M vagy L díjcsomaggal rendelkező előfizetőknek, akik 2018. április 11. után kötötték előfizetésüket, az új díjszabás automatikusan aktiválódik, melyről az érintett előfizetők sms-ben kapnak értesítést. A 2018. április 11. előtt kötött előfizetéssel rendelkezőknek a szolgáltató szerint érdemes áttérniük a Red S/M/L/Infinity+ vagy Go S/M/L tarifák egyikére annak érdekében, hogy élhessenek az EU-s nemzetközi hívás, sms fentiek szerinti, kedvezményes lehetőségével.

Az EU-s nemzetközi díjzónán kívüli, illetve a tarifában foglalt percek és sms-ek feletti nemzetközi percdíjak kapcsán továbbra is a mindenkori nemzetközi díjszabás irányadó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

Olyan műkezet tervezett gyerekeknek egy afrikai cég, amely együtt nő használójával

Olyan műkezet tervezett gyerekeknek egy afrikai cég, amely együtt nő használójával

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra