szerző:
hvg.hu

A Galaxy S10-esekkel egy napon, szerdán mutatja be a Xiaomi az eddigi legszebb és legerősebb telefonját, nem mellesleg jóval olcsóbban a konkurens modelleknél. A cégnél nem titoktartók: rengeteg részlet, sőt már egy igazi fotó is kikerült a készülékről.

Nem hagyja válasz nélkül a Xiaomi az új Samsung-csúcstelefonokat: kirukkol a Xiaomi Mi 9-cel. Hogy minél nagyobb legyen a felhajtás körülötte, a cég vezetői nem titkolóznak, inkább maguk szivárogtatnak ki, erősítenek meg részleteket.

Korábban csak azt tudhattuk biztosan, hogy nincsen a hátoldalon ujjlenyomat-olvasó, most viszont Lin Bin, a Xiaomi elnöke árulta el azt, hogy ez az egység a kijelző alá kerül, ráadásul a leggyorsabb lesz a világon a maga nemében. Lin Bin számszerűsített is: 25 százalékkal lesz fürgébb, mint a jelenlegi csúcstelefonok hasonló megoldású ujjlenyomat-szkennerei. Az ujjlenyomat-olvasónak lesz egy éjszakai módja is, amikor az ujjlenyomat-felismerési terület fényereje a környezetéhez igazodik. Növelték a feloldási területet, és megváltoztatták az elhelyezkedési pozíciót is.

Lei Jun, a Xiaomi alapítója és vezérigazgatója megerősítette, hogy 90,7 százalékos lesz a kijelző-telefontest arány, ebben a minél kisebb, vízcsepp alakú notchnak is szerepe van (bár sokak szerint a szenzorsziget méretének csökkentése azt jelentheti, hogy a telefonnak nem lesz olyan fejlett arcfelismerése, mint a Mi 8 Prónak.

A készüléknek 6,4”-es Full HD+ AMOLED kijelzője lesz – ezt a Samsung szállítja. 600 nites lesz a fényereje, és 103,8 százalékos NTSC szuperszéles színskálát mondhat a magáénak. Lesz egy sor optimalizálás a különféle felhasználási területekhez (éjszakai mód, játék mód) igazodva. A megjelenítőt a legmodernebb Gorilla Glass 6 védelemmel látták el, és a német Elektrotechnikai Intézet szemvédő tanúsítványát is megkapta.

Időközben Lin Bin még hivatalos képet is kitett a (mély űrszürke színű) telefonról:

©

A Mi 9-ben 7 nm-es, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészlet dolgozik (X24 modemmel), és triplakamera lesz a készülék hátoldalán. A telefon többféle konfigurációban érkezik, és már az árakról is lehet elképzelésünk.  A 6 GB/64 GB-os modell ára 369 dollárnak (103 ezer forintnak), a 8 GB/128 GB-os konfiguráció ára 428 dollárnak (120 ezer forintnak) , míg a 8 GB/256 GB-osé 517 dollárnak (145 ezer forintnak) megfelelő összeg lesz. Hallani egy Xiaomi Mi 9 Explorer Editionről is, ebbe 10 vagy 12 GB RAM kerülne, és 885 dollárnak (248 ezer forintnak) tippelik az árát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Index: Orosz kémeknek ágyazott meg a kormány

Index: Orosz kémeknek ágyazott meg a kormány

Rendesen feldühítették a montenegróiak az angolokat

Rendesen feldühítették a montenegróiak az angolokat

Újabb fájdalmas csapás az oltáselleneseknek, elzárja a pénzcsapot a GoFundMe is

Újabb fájdalmas csapás az oltáselleneseknek, elzárja a pénzcsapot a GoFundMe is

Húsbavágó lesz David Attenborough legújabb dokumentumfilmje

Húsbavágó lesz David Attenborough legújabb dokumentumfilmje

Ápolónak tanuló gimnazista fenekét csapkodta egy orvos

Ápolónak tanuló gimnazista fenekét csapkodta egy orvos

Az erősebb iPadet használja? Lenne itt egy jó hír

Az erősebb iPadet használja? Lenne itt egy jó hír