szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ harmadik leggazdagabb embere, Warren Buffett egykor újságkihordással kereste a kenyerét. Erről, pontosabban róla csinált most egy új játékot az Apple.

Warren Buffett neve valószínűleg többeknek is ismerősen cseng, hiszen mégiscsak a világ harmadik leggazdagabb emberéről van szó. Azt viszont csak kevesen tudhatják róla, hogy a milliárdos fiatalabb korában újságkihordó volt, maga dobálta be a kertekbe a friss lapokat.

Valószínűleg ez történet sarkallta az Apple-t arra, hogy hosszú idő után saját játékot fejlesszen, melynek főszereplője szintén Buffett lett. A dolog ugyanakkor kicsit sántít, a Fox Business tudósítása szerint a játék ugyanis azt követően jelent meg, hogy egy nebraskai eseményen az Apple-vezér Tim Cook tudomást szerzett arról, hogy a milliárdos a cég egyik befektetője is.

©

Az ingyenes játék mindenesetre már elérhető, Buffetthez hasonlóan a játékosnak is újságokat kell célba juttatni benne. A pálya magától mozog, a felhasználónak csúzlizva kell belőnie a kertbe a lapokat, amikért pontokat kap. A program a dobás pontosságát és a lapok által megtett távot is nézi, értékeli.

Kifejezetten szórakoztatónak tűnő játékról van szó, amely egyébként kisebb mérföldkő is az Apple életében: a cég utoljára 2008-ban adott ki saját fejlesztésű mobiljátékot. Akkor a Texas Hold'em nevű pókerjátékkal jöttek ki, ám az app néhány év után, 2011-ben eltűnt az App Store-ból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új gyorsbillentyűt vezet be a Google a keresésnél

Új gyorsbillentyűt vezet be a Google a keresésnél

Harry herceg a tervezettnél később utazhat vissza Kaliforniába

Harry herceg a tervezettnél később utazhat vissza Kaliforniába

Az Aegon is valamelyik havernál landolhat, a kérdés csak az, mikor és hogyan

Az Aegon is valamelyik havernál landolhat, a kérdés csak az, mikor és hogyan