szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A repülés világában úttörőnek számít az Emirates légitársaság kezdeményezése: koronavírusra tesztelik azokat, akik elhagyják a dubaji légikikötőt. Lehet, hogy valami ilyesmi lehetne a megoldás arra, hogy ne kelljen teljesen leállítani a légi közlekedést, de a koronavírus se terjedjen általa?

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Korlátozott számban indít repülőjáratokat az Emirates azoknak a külföldieknek, akik elhagyják az Egyesült Arab Emírségeket, az országba bejönni viszont továbbra sem lehet. Az Emirates az első olyan légitársaság, amelyik gyors, helyszíni koronavírustesztet végez azon utasok számára, akiknél a célország megköveteli a tesztet. Először a Tunéziába tartó járat utasait vizsgálták meg.

©

A vérből történő tesztelést Dubaji Egészségügyi Hatóság (DHA) végezte a check-in területén, és tíz percen belül meg is volt az eredmény. A helyszíni tesztelést más járatokra is kiterjesztenék, és az Emirates-utasok igazolást kapnának a teszt eredményéről. A légitársaság minden egyes út után tisztítja és fertőtleníti a repülőgépeit, erre egyébként bázisukon, Dubajban kerül sor.

Az Egyesült Arab Emírségekben, amely hét emirátust fog egybe, közel 5000 koronavírus-megbetegedést és 28 halálesetet regisztráltak. Dubajban jóval szigorúbbak a kijárási korlátozások, mint Magyarországon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!