Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

A Telenor új, hordozható routerrel használható Hipernet Home+ Relax havidíja a használatnak megfelelően változik, így hűségszerződés és készülékvásárlás esetén az ügyfél csak akkor fizet, amikor használja azt. Az ajánlatban két tarifa elérhető, 50 vagy 100 GB-os adatkerettel.

Akiknek csak időnként van szükségük nagyobb adatmennyiségre, de emiatt nem akarnak folyamatosan drágább csomagot fizetni, azoknak lehet érdekes a Telenor új ajánlata. A Hipernet Home+Relax tarifa újdonsága a rugalmas havidíj, amely két részből áll.

Az alaphavidíj amolyan üzemben tartási díjként funkcionál, tehát nem jár érte semmi, csak az, hogy a Telenor fenntartja a szolgáltatást. Ennek összege alapvetően 2000 forint, melynek 12 hónapos hűségszerződés esetén a felét engedi el a cég, 24 havi hűséggel pedig nullázódik ez a tétel. A tarifa belépési díja 5000 forint, amit bármilyen távra kötött hűségszerződés esetén az első aktivált adatkeret árából jóváír a cég.

A havi költség másik részét a forgalmi díj jelenti, melynek tételeit első körben hűségidős konstrukcióban mutatjuk. Amikor a felhasználó belefér 50 gigába, akkor 5000 forintot kell fizetnie. Amikor több netre van szükség, akkor sem kell kiegészítő csomagot használni, egyszerűen csak a megszokott módon használni kell tovább a netet. Az 50. gigabájt után a szolgáltató automatikusan átváltja (csak az adott időszakra) a csomagot 100 gigásra, és így abban a hónapban 9000 forintot számláz érte. (Az 50 GB-os csomag adatkeretéből 8,5 GB az EU-ban is felhasználható, a 100 GB esetében pedig ez a mennyiség 15,2 GB.)

Hűségszerződést már csak azért is érdemes kötnie annak, aki érdeklődik az új tarifa iránt, mert hűség vállalása nélkül igencsak meglódulnak a díjtételek: 50 gigás forgalomig 5000 forint helyett 10 000 forintot kell fizetni, a tarifa 100 gigás verzióért pedig a havi 9000 forint helyett 14 000 forintot számláznak.

Egy-egy számlázási ciklus 30 napig tart, annak lejárta után a számláló nullázódik, és automatikusan új ciklus indul.

Akinek 100 gigányi net sem elég egy hónapra, annak viszont már kiegészítő opciót kell vásárolnia, amely szintén 50 és 100 gigás formában érhető el.

A tarifa nem telefonnal, hanem csak külön kütyüvel vehető igénybe, amely wifiként szórja a mobilnetet. A Telenor a Huawei E5785 (92C) mobilroutert ajánlja – melynek díja (részlete) 22 hónapon további 990 forint –, de saját, máshol vásárolt készülék is használható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

A kereskedés előtt álló vadonatúj Range Rover Defender húzta ki a bajból az autószállító kamiont – videó

A kereskedés előtt álló vadonatúj Range Rover Defender húzta ki a bajból az autószállító kamiont – videó

Fokozhatja a légszennyezés a gyógyíthatatlan látásromlás kialakulását

Fokozhatja a légszennyezés a gyógyíthatatlan látásromlás kialakulását