szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Heritage aukciósház online árverésén egy licitáló közel 36 millió forintnyi dollárt fizetett egy régi, de bontatlan Mario-játékért. A nyertes kiléte nem ismert.

Egy lakásra elegendő összeget, megközelítőleg 36 millió forintnyi dollárt fizetett valaki az 1985-ben megjelent Super Mario Bros. legelső, még bontatlan példányáért a Heritage aukciósház egyik árverésén – írja az Eurogamer. A három és fél évtizede piacra került szoftver ezzel minden idők legdrágábban eladott videojátéka lett.

©

A július 9-12. között zajlott nyilvános aukción 29-en tettek ajánlatot a NES (Nintendo Entertainment System) konzolra kiadott játékprogramra. A licit végül 114 000 ezer dollárnál állt meg, a rendkívül értékes tárgy ezzel egy 2019-ben értékesített Mario-játékot is lekörözött, amit valamivel több mint 100 ezer dollárért adták el. A nyertes kilétéről most sem tudni semmit, az illető ugyanis nem kívánta nyilvánosságra hozni a nevét.

Az aukciósház internetes árverésén más videojátékos holmik is gazdára találtak: 84 ezer dollárt (kb. 26,5 millió forintot) ért például a Sega Pluto-02 nevű konzoljának prototípusa, a Mike Tyson's Punch-Out!! című, ugyancsak bontatlan videojátékot pedig 50 400 dollárért (nagyjából 16 millió forintért) adták el az aukció szervezői. A szerencsés gyűjtők neve itt is titokban maradt.

A régi, de értékes tárgyakat általában nem célzottan keresik az emberek, hanem egyszerűen megtalálják őket. Így történt ez egy 30 éves, de még mindig működő Apple számítógéppel, amelyre egy régi ház padlásán bukkantak rá. Ezt ugyan nem adták el, de egy másik almás gépet igen:

azért 100 millió forintot fizettek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban

Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban

Károly herceg utazási tanácsokkal látta el a romániaiakat

Károly herceg utazási tanácsokkal látta el a romániaiakat

Magyar agykutatók rájöttek, mi zajlik a kutyák agyában, miközben beszélünk hozzájuk

Magyar agykutatók rájöttek, mi zajlik a kutyák agyában, miközben beszélünk hozzájuk