szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Gundam című anime egy hőséről mintázták azt az óriási robotot, amelyet Japánban terveznek kiállítani. A szerkezet bizonyos részei mozognak.

Japánban hosszú ideje építenek már egy hatalmas robotot, amellyel a szigetországban népszerű anime, a Gundamnak szeretnének emléket állítani. A szobrot ki is állítják, és bárki szelfizhet majd vele, ennek azonban van egy szigorú feltétele: idén októberre, a sorozat újabb születésnapjára el kell, hogy készüljön.

Eddig nem igazán lehetett tudni, hogy a munka hol jár, de egy YouTube-videó alapján végre ez is tisztázódott: a szerkezet gyakorlatilag összeállt, az utolsó simításokat végzik rajta. Ugyancsak a felvétel alapján derült ki az is, hogy az újabb Gundam-szobor (merthogy nem ez az első) mozogni is fog.

A mozgás persze nem igazán sétálást jelent, inkább csak a végtagok mozdítását. A karját és a lábát viszont egészen szabadon képes majd mozgatni a 18 méteres szerkezet. Az IFL Science szerint a szobor legalább 25 tonnát nyom, emellett a végtagjai sem nevezhetők könnyűnek. Úgyhogy a munka egyáltalán nem veszélytelen.

A szobrot Jokohama kikötőjében tervezik felállítani, hogy messziről is jól látszódjon. A robot most is Jokohamában van, az úgynevezett Gundam Factoryban dolgoznak rajta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
75 éves a poptörténet legnagyobb dandyje

75 éves a poptörténet legnagyobb dandyje

Ugatással riasztja el a betörőket az Amazon hangszórója

Ugatással riasztja el a betörőket az Amazon hangszórója

A mesterséges intelligencia belenéz a mikroszkópba, és megmondja, hol kell keresni a rákos sejteket

A mesterséges intelligencia belenéz a mikroszkópba, és megmondja, hol kell keresni a rákos sejteket