szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rubik Ernő méltán népszerű játékával világszerte rendeznek versenyeket, de a vírusos időszak miatt ilyesmire most nincs lehetőség. A gyártó azonban kitalálta, hogyan tudná távolról, akár otthonról is versenyeztetni a kockajáték kedvelőit.

Új változatot helyez forgalomba a Rubik-kockából a találmányt most gyártó vállalat. A fejlesztés célja, hogy a játék kedvelői otthonról is részt vehessenek azokon az online versenyeken, amelyeket a leggyorsabb kirakóknak szerveznek.

Az ötlet előzményét az adta, hogy a Rubik-kocka versenyzői a járványos időszak miatt nem tudnak személyesen, egy légtérben megmérkőzni a többi játékossal. Igény viszont lenne rá, és mivel a technika is elég fejlett már, a gyártó megoldotta, hogy az okoseszközök segítségével távolról is lebonyolíthatók legyenek ezek az események.

[Rubik Ernő sosem lottózik, mert pontosan tisztában van az esélyekkel]

Mindezt úgy lehetséges, hogy a kocka mellé egy alkalmazás is tartozik, amellyel folyamatosan mérhető, mennyi idő alatt rakja ki valaki a játékot. Az eredmények pedig a többi felhasználóéval is összevethetők. A gyártó közlése szerint az újfajta kockával online versenyekbe is becsatlakozhatnak az érdeklődők, és új minijátékokat is kipróbálhatnak.

A Rubik korábban is készített már digitális kockát, ezt GoCube-nak nevezik, és most is kapható: egy akció keretében 59,95 dollárért (nagyjából 17 ezer forintért) kínálják. Azért nem olcsó, mert ez a kocka világít, modernebb kialakítású, illetve eleve prémium termékként hirdeti a gyártó. A frissen bejelentett játékot augusztus 18-tól lehet előrendelni, de arról még nem tudni, mennyibe fog kerülni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bedobhatja a törölközőt az Alföldvíz Zrt

Bedobhatja a törölközőt az Alföldvíz Zrt

Videón is láthatjuk, mi történt egy fekete lyukkal 55 millió évvel ezelőtt

Videón is láthatjuk, mi történt egy fekete lyukkal 55 millió évvel ezelőtt

Reagált a Szegedi Tudományegyetem a bölcsészoktatók nyilatkozatára

Reagált a Szegedi Tudományegyetem a bölcsészoktatók nyilatkozatára