Exit-poll: a kommunisták nyerték a moldovai választásokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kommunisták Moldovai Pártja a szavazatok 42 százalékát nyerte a vasárnap rendezett moldovai parlamenti választásokon - legalábbis is ezt jelezték az urnák esti zárása után a részleges exit-poll eredmények.

Az urnák helyi idő szerint este kilenckor történt zárása után jelentették be a moldovai televízió-csatornák az exit-poll felmérés részleges, 16 órai állapotot tükröző eredményeit. Eszerint a négy év óta hatalmon lévő Kommunisták Moldovai Pártja az említett időpontig leadott voksok 42 százalékát szerezte. Az állítólag Moszkva támogatását is élvező Demokratikus Moldova Tömb 28 százalékot kapott, a román érzelmű Keresztényemokrata Néppárt 14 százalékot hódított magának. A szociáldemokrata párt 4 százalékos eredményt ért el az említett időpontig, s ha ez a későbbi számítások szerint is így marad, ez utóbbi párt nem jut be a parlamentbe.

A kommunisták első helyezése biztosnak látszik, de erősen kétséges, hogy megszerzik a kizárólagos kormányalakításhoz szükséges abszolút többséget a 101 tagú törvényhozó testületben.