szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség megoldotta annak a 121 kettéfűrészelt emberi koponyának a rejtélyét, amelyeket Kína észak-nyugati vidékén talált egy pásztor: A koponyákat névtelen sírokból rabolták el azzal a szándékkal, hogy a koponyatetőkből tibeti rítusokhoz használt csészéket és dobokat készítsenek – jelentette az Új-Kína hírügynökség csütörtökön.

A műanyag zacskókba göngyölt koponyák március végén kerültek elő egy szakadék mélyéről a tibeti hegyek között. A koponyák részben régebben, részben pedig a közelmúltban elhunytaktól származnak, de valamennyit a közelmúltban fűrészelték el. Mint kiderült, a koponyákat egy közeli faluban élő paraszt rabolta el és adta tovább két másik férfinak azzal, hogy tibeti iparművészeti tárgyakat készítsenek belőlük. A tibetiek koponyatetőkből buddhista rítusokhoz művészi kivitelezésű csészéket, vagy kis dobokat készítenek, s ilyeneket napjainkban emléktárgyként is lehet vásárolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Magas a koponya- és agysérülésben elhunytak száma

"Hazánkban az évi 2000 súlyos koponya- és agysérült 40 százaléka életét veszti, Nyugat-Európában ez az arány 15-20 százalék" - mondta Dóczi Tamás, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Idegsebészeti Klinikájának vezetője.

Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik

Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik

Róth Elza: Demeter Szilárd és a radikális nihilizmus remekműve

Róth Elza: Demeter Szilárd és a radikális nihilizmus remekműve

Megint Magyarország bírálata volt a fő téma az EP LIBE bizottságában

Megint Magyarország bírálata volt a fő téma az EP LIBE bizottságában