szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A török kommunikációügyi minisztert először arra kérte a robot, beszéljen lassabban, majd rákérdezett, hogy tulajdonképpen miről is beszél. Mindezt egy nyilvános rendezvényen.

Miután többször megszakította a török kommunikációügyi miniszter beszédét, eltávolították a Sanbot nevű mesterséges intelligenciájú robotot Ankarában a biztonságos internetezés napján tartott rendezvényen.

Ahmet Arslant több alkalommal megszakította a színpadra állított Sanbot Elf típusú robot.

"Beszélj lassabban, nem értem, mit mondasz!" – mondta a robot. A miniszter először mosolyogva fogadta a kritikát a 90 centiméteres robottól, ám az később ismét közbeszólt. "Miről beszélsz?" – kérdezte ekkor. A miniszter ezért arra kérte a szervezőket, hallgattassák el a robotot.

A Habertürk tévé szerint a robotot végül eltávolították a színpadról. Az interneten hamar elterjedt a jelenetről készített videó. A Twitteren az ellenzéki liberális-demokrata párt fotomontázst közölt, melyen a török miniszter a Csillagok háborújából ismert R2D2 robotot vezetteti el.

A minisztert megzavaró robot mintha ismerős lenne egyik kedvenc gyerekkori mesénkből. A Jetson család mindennapjait is egy hasonló formájú házvezetőrobot, Rosey tette könnyebbé.

©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kirúgták a Juventus vezetőedzőjét

Kirúgták a Juventus vezetőedzőjét

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon

Orbán Győző cégének még sose volt ilyen jó éve

Orbán Győző cégének még sose volt ilyen jó éve