szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szerb lapoknak nyilatkozott egy nő, aki azt állítja, maga is ott volt az adriai jachton tavaly Borkaival, de egy horvát realitysztárral együtt ment.

Nyilatkozott egy nő a szerbiai Kurir című lapnak, aki azt állítja, ő is ott volt az Adrián a hajón Borkai Zsolt győri polgármesterrel tavaly nyáron. A szerb lapokban azért írtak a magyar szexbotrányról, mert a magyar vendégeket "szórakoztató" lányok között állítólag ott volt a Szerbiában futó egyik valóságshow, a Zadruga egyik Horvátországból érkezett szereplője is, Iva Grguric.

A Kurirnak Grguric barátnője, egy bizonyos I. M. nyilatkozott, aki azt mondta:

Hatan voltunk, az egyik lány beszélte meg, hogy mikorra és hova kell mennünk. Ez tavaly júniusban történt, s a lányok többsége ekkor már Dubrovnikban volt, Iva és én jöttünk, csak autóval Zágrábból. Azonnal a hajóra mentünk, higgyék el, nem tudtuk, hogy politikusokról van szó. Nekünk az egyik lány azt mondta, hogy magyar üzletemberek lesznek a hajón. Volt szex, egy nappal később autóbusszal mentem vissza Zágrábba, azonban Iva még két napig maradt.

Hogy valóban a Borkai-féle jachtpartin volt-e a nő, az kérdéses, hiszen a magyar sajtóban nem tavaly júniusi, hanem májusi, pünkösdi "kirándulásként" azonosították be az ominózus utat, Borkai pedig mentegetőző sajtónyilatkozatában azt állította, a felvételek "többévesek".

A nő elmondása szerint Grguricnak nagyon kellett a pénz, mert el akart menni a barátjával Bécsbe, ezért maradt több napot a hajón. I. M. azt is állította, hogy Grguric nagyon aktív volt, és végül háromezer eurót kapott, mert több mindent is bevállalt, a nő állítása szerint, a polgármesterrel.

Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy Iva Grugic arca nem tűnik fel azokon a felvételeken, amelyek a Borkai–Rákosfalvy-szexpartiról nyilvánosságra kerültek. Az is nagyjából beazonosítható, hogy a Borkaival együtt lefotózott és lefilmezett szőke nő nem kifejezetten hasonlít Iva Grugicra, így tehát nem világos, hogy a szerb lap forrása valóban arról a partiról beszél-e, amelyről a magyar közvélemény értesült az elmúlt napokban.

A nő arról is beszélt, hogy jól érezték magukat, és egyébként egyszeri alkalom volt számukra, hogy bevállaltak egy ilyet. "Egész nap ittunk, nevettünk és játszottunk. Egyikünk sem prostituált, az egyik lány a szüleivel él. Ez csak egyszeri alkalom volt, a magyarok fizettek napi ezer eurót" – tette hozzá.

A horvát rendőrség egyébként azt közölte a Magyar Hanggal, hogy bűnügyi vizsgálatot folytatnak a Borkai hajóútján történt lehetséges törvénytelenségekkel kapcsolatban, azt próbálják kideríteni, hogy hitelt érdemlőek az erről szóló információk.

A Borkai-botrány másfél hete robbant ki, mikor a politikusról egy névtelen szivárogtató egy blogon olyan felvételeket jelentetett meg, amelyeken egy luxusjachton szexuális aktus közben látható. A blog, amely nyilvánosságra hozta a felvételeket, korrupcióval is megvádolta a polgármestert, illetve arról is írt, hogy a hajón kábítószert is fogyasztottak, ám erről nem közölt bizonyító felvételeket. Borkai Zsolt ellen szombaton tüntettek Győrben, a polgármester azonban újrázni tudott a vasárnapi választáson. A Magyar Nemzet hétfőn olyan cikket jelentetett meg, amelyben Borkait okolta az ellenzéki sikerekért.

A Borkai-ügy cikkeit ide kattintva érheti el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

"Nagyot hibázott az elnökség" - Borkai fejét követelik a fideszesek

Nemcsak a párt- és kormányszócső Magyar Nemzet, hanem a hvg.hu által megkérdezett fideszesek is a szexbotrányba keveredett Borkai Zsoltot okolják a párt vasárnapi választási kudarcáért. Arról, hogy már korábban le kellett-e volna mondani a győri polgármesternek, megoszlanak a párton belüli vélemények, de azt, hogy megtarthassa posztját a vasárnap újraválasztott politikus, egyetlen megkérdezett sem tartja elképzelhetőnek.