szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai katonák ütöttek rajta az Iszlám Állam vezetőjén, Abu Bakr al-Bagdadin. A hírt Donald Trump is megerősítette.

A BBC beszámolója szerint az amerikai katonai akciót Szíria észak-nyugati részén hajtották végre. Részleteket ebben a cikkünkben olvashatnak.

"Abu Bakr al-Bagdadi halott" - hangoztatta az amerikai elnök. A terroristavezér likvidálását Trump az amerikai kormányzat első számú nemzetbiztonsági céljának nevezte. "Úgy halt meg, mint egy kutya, egy gyáva ember", aki menekülés közben egy alagútban felrobbantotta magát és megölt három gyermeket is - fogalmazott Trump. Leszögezte: az amerikai katonák nagyszerű munkát végeztek, egyetlen amerikai sem sebesült meg. Al-Bagdadi földi maradványait az amerikaiak a hírszerzés birtokában lévő DNS-minták alapján a helyszínen 15 percen belül azonosították. 

Al-Bagdadi neve akkor vált széleskörben ismertté, amikor 2014-ben bejelentette, Iszlám Kalifátust hozott létre Szíria és Irak területének nagy részén.

Az Iszlám állam hatalma – legnagyobb kiterjedése idején – mindegy nyolcmillió emberre terjedt ki, s a dzsihadista csoport számos merényletért felelős.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Der Standard: Amit Kurz csinál, az lightos orbáni politika

Der Standard: Amit Kurz csinál, az lightos orbáni politika

Itt a teliholdas videóklip Péterfy Boriéktól

Itt a teliholdas videóklip Péterfy Boriéktól

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon