szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tudni, mi lehetett az indítéka, a cseh rendőrség nem terrortámadásként kezeli az esetet.

Hat embert – négy férfit és két nőt – megölt, hármat pedig megsebesített egy fegyveres a csehországi Ostrava egyik kórházában. Ahogy korábban megírtuk, a férfi a traumatológiai osztály várótermében kezdett lövöldözni, négyen a helyszínen, ketten pedig ellátás közben vesztették életüket.

A cseh sajtó szerint

a tettes közelről lőtte le áldozatait, a fejükre és a nyakukra célzott.

A rendőrök az első riasztás után öt perccel a helyszínre értek, a támadónak mégis sikerült elmenekülnie. A hatóságok evakuálták a környéket, és mindenkit arra kértek, hogy maradjon otthon. A férfi autóját négy órás üldözés után találták meg, de amint egy rendőrségi helikopter a kocsi fölé ért, a gyanúsított fejbe lőtte magát.

©

Jan Hamacek belügyminiszter azt közölte, hogy a férfi a kelet-csehországi Opavában élt. Más információt egyelőre nem közöltek róla. A helyszínen a mentők egy órán keresztül próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A rendőrség szerint nem volt fegyvertartási engedélye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája

Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája

Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját

Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját

Céklát hív vissza a forgalomból a Bonduelle a Sparból, mert üvegdarabok lehetnek benne

Céklát hív vissza a forgalomból a Bonduelle a Sparból, mert üvegdarabok lehetnek benne