szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eredménytelen akció végén még a nadrágjától is megszabadították a rendőrök.

Kétségbeesett szökési kísérletet mutatott be egy férfi egy orosz bíróság tárgyalótermében. A fogvatartottat egy üvegfalú kalodába zárták be, de vélhetően nem jól rögzítették annak tetejét, ezért a férfi felfelé akart kimászni onnan. Próbált elrugaszkodni az üvegfaltól, majd a fejével felnyomni az álmennyezetet, de a rendőrök időközben körbevették és ütlegelni kezdték. Végül a lábánál fogták vissza, hogy ne tudjon tovább mászni, a férfinek eközben még a nadrágja is lecsúszott.

A szökési kísérlet meghiúsult, bár vélhetően akkor is így lett volna, ha sikerül bejutnia az igencsak laza szerkezetű mennyezet mögé.

A gazeta.ru további részleteket is közölt a férfiről. A 18 éves Leonyid Grejszert 21 éves nővére brutális meggyilkolása miatt állították bíróság elé. Szökési kísérlete előtt a fiú rezzenéstelen arccal mesélte el, hogyan késelte halálra a testvérét.

"Azt tettem, amit kellett" – vallotta a gyanúsított, aki állítása szerint józanul gyilkolt, és semmit sem bánt meg.

Az orosz Ötös csatorna értesülése szerint rituális gyilkosság történt. A holttestre a szomszédok találtak rá Novaja Moszkva kerületében, egy panelház hatodik emeletén, a Grejszer-testvérek közös albérletében. Előzőleg a szomszédok segélykiáltásokat hallottak, majd megszólalt a tűzriasztó; a liftben és a folyosón vérnyomokat találtak. A tettesre a szomszédok meztelenül találtak rá, éppen az áldozata vérét locsolta a fejére, testére pedig vérrel rajzolt fel különféle szimbólumokat, közben pedig végig imádkozott, hogy "Szabadítsanak meg a Sátántól".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?

Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?

60 százalékkal kevesebb vakcinát szállít le az EU-nak az AstraZeneca

60 százalékkal kevesebb vakcinát szállít le az EU-nak az AstraZeneca

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli