szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A lány a gyámszüleivel él Kanadában, a hatóságok szerint el kell hagynia az országot.

Egy kanadai magyar házaspár nevelt lányát akarják Magyarországra toloncolni a hatóságok - írja a Globalnews.ca. A cikk szerint Rádi László és a felesége, Viktória 10 éve a törvényes gyámja Toris Kittinek, aki egyébként Viktóriának a húga.

A 16 éves Kitti Magyarországon született, de 2016 óta a gyámszüleivel Okotoks városában él Kanadában. Hétfőn két levelet is kaptak a bevándorlási hatóságtól, amelyekben arról tájékoztatták őket, hogy elutasították a lány ideiglenes tartózkodási és a tanulói vízum iránti kérelmét is, és közölték velük, hogy nem tartózkodhat tovább az országban.

Rádi László a lapnak azt mondta, hogy nem tudják, mit tehetnének, szerinte semmi sem indolkolja a döntést. Viktória azt mondta, hogy mind a kanadai, mind a magyar hatóságok szerint is ő Kitti gyámja, és mégis azt akarják, hogy egy olyan országba küldje, ahol senkije nincs, az anyjával sem tartják a kapcsolatot.

Rádiék felkeresték John Barlow parlamenti képviselőt, aki értetlenül áll az ügy előtt. Mint mondta, Rádiék nem terhelik a kanadai szociális rendszert, sikeres vállalkozásuk van, Kitti pedig iskolába jár.

Barlow azt is hozzátette, hogy csütörtökön felvette a kapcsolatot a bevándorlási miniszterrel és megkérte, hogy segítsen nekik az ügyben. A kanadai határőrizeti szervek egyelőre nem kívántak nyilatkozni az ügyben a lap kérdéseire.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

A felcsúti lesz a fociakadémiák akadémiája

A felcsúti lesz a fociakadémiák akadémiája

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat