szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Óriási hóvihar sújtott le a New York állambeli Hamburgban, amelynek következtében mesebeli, vastag jégpáncél borítja a házakat.

A vihar – amely még csütörtök éjszaka érte el az államot és még mindig tart – rendkívül hideg hőmérsékletet, szokatlanul erős szelet és az Erie-tó vízszintjének jelentős emelkedését és kicsapódását is magával hozta: a nemzeti meteorológiai szolgálat egyenesen „szörnynek” nevezte a jelenséget. Az erős, havas-jeges szél miatt rendkívül romlottak a látási viszonyok és több baleset is történet az ABC híradása alapján.

Bár rendkívül látványosak a jég fedte házak, a helybéliek nem tapasztaltak még ehhez hasonlót és többen aggódnak, hogyan és hova folyik majd el a víz, miután a jég elolvad. Vasárnap köszöntene be meteorológiai és csillagászati szempontból is a tavasz.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Gazdaság

Jégmentes és politikailag forró terület lesz az Északi-sark

Kétszer gyorsabban melegszik az Arktisz, mint a világ többi része, az évszázad közepén valószínűleg már lesznek teljesen jégmentes időszakok. Az élővilág pusztul, viszont lassacskán megnyílnak a hajózási útvonalak, és kitermelhetővé válnak a természeti kincsek. Sok azonban a vitatott kérdés, az biztos, hogy Oroszország katonailag és jégtörő hajókkal is nagyon jó pozícióban van.

Újra repülhetnek a Boeing 737 MAX-ok, a Ryanair máris rendelt 75 gépet

Újra repülhetnek a Boeing 737 MAX-ok, a Ryanair máris rendelt 75 gépet

Miért is baj, ha ecstasyt találnak valakinél, mint Szájer Józsefnél?

Miért is baj, ha ecstasyt találnak valakinél, mint Szájer Józsefnél?

Vissza akar térni Biden az Iránnal kötött atomalkuhoz

Vissza akar térni Biden az Iránnal kötött atomalkuhoz