szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az olasz vöröskereszt által kiadott dokumentumot találtak a Nizzában három embert lekaszaboló tunéziai férfi zsebében.

Október 9-én még az olaszországi Bariban tartózkodott a tunéziai Aouissaoui Bahrain (más források és magyar átírás szerint Brahim Ausszaui), aki csütörtökön egy nizzai templomban és a mellette lévő bárban három embert ölt meg késsel – írja a Corriere.it.és a Repubblica.it. A 21 éves férfi szeptemberben érkezett meg hajóval Lampedusába, innen két hét karantén után vitték át a pugliai Bariba, ahol a rendőrség azonosítási központjában fényképet készítettek róla, és a kiutasításáról rendelkeztek, ám szabadon hagyták.

©

A gyilkosságok elkövetését követően meglőtt és őrizetbe vett férfi zsebében egy olasz vöröskereszt által kiadott papírt találtak, a francia rendőrök ez alapján azonosították be.

Az elkövetőről jelenleg annyit tudni, hogy Tunéziában született 1999. március 29-én. Lampedusában egy ellenőrzésen akadt fenn, így került Bariba, ahol a lefotózását követően az illegális határátlépőknek fenntartott terminálba került. Az olasz rendőrség és hírszerzés most megpróbálja rekonstruálni, hogy a férfi milyen útvonalon érkezett Dél-Franciaországba, és hogy engedhették, hogy elhagyja az azonosítási központot ahelyett, hogy visszatartották volna a hazaküldéséig.

Három embert megölt egy terrorista egy nizzai templomban

Iszlamista késes támadó gyilkolt egy nizzai templomban, három ember meghalt. A támadót elfogták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították

Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkekdések

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkekdések

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban