szerző:
MTI / hvg.hu

Csatornáznak a Margitszigeten, felújítják az ottani gerincutat, a pesti rakpart egy részét, a Róbert Károly körutat és a Népfürdő utcai hidat. A Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztések egy részéről.

Csatornáznak a világbajnokság egyik központi helyszínéül szolgáló Margitszigeten, és felújítják az ottani gerincutat összesen körülbelül 3,5 milliárd forint értékben. Az erről szóló javaslatot 25 igen és 4 tartózkodás mellett fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.

©

Az elfogadott indítvány szerint felújítják a rendezvényhelyszínek közötti Dráva utcai csomópontot több mint egymilliárd forintból.

Megújítják a pesti rakpart Kossuth tér és Dagály fürdő közötti szakaszát is. A tervezett gyalogos- és kerékpárossétány biztosítja majd a közvetlen kapcsolatot a belváros és a világbajnokság fő helyszíne között.

A tervezői becslés alapján a megvalósítás várható költsége körülbelül bruttó 6,2 milliárd forint, amelyhez bruttó 5,6 milliárd forint kormányzati támogatás várható.

A beruházások kivitelezőjének kiválasztására közbeszerzési eljárást írnak ki.

A tervek között szerepel az is, hogy a Dagály úszókomplexumnál kikötőket létesítenek, a Kossuth Lajos tér, a Batthyány tér és a margitszigeti rendezvénytér közötti vízi közlekedéshez. A fejlesztés becsült költsége körülbelül bruttó félmilliárd forint, amelyhez teljes mértékben kormányzati támogatás várható.

A szavazás előtt benyújtott másik előterjesztés elfogadásával arról is határoztak, hogy a Róbert Károly körút felújítására összesen több mint 2 milliárd forintot fordítanak idén és jövőre, a Népfürdő utcai híd megújítására 386 millió forintot, az Esztergom utcai híd renoválására 584 millió forintot, a Kárpát utca felújítására pedig 381 millió forintot.

©

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!