szerző:
hvg.hu

Újra letette a névjegyét az ismert amerikai tuningmester, John Hennessey: azt már eddig is tudtuk, hogy a texasi műhely csúcsragadozója, a Venom GT pokolian gyors, immáron azonban a világ leggyorsabb, sorozatban gyártott autójának tekinthető.

Hennessey-ék a 7 literes, duplaturbós, V8-as, 1244 lóerős Chevrolet motorral hajtott fenevaddal február 9-én, a kaliforniai NAS Lemoore légibázis 3,2 kilométer hosszú kifutóján 427,6 kilométer/órás csúcssebességet értek el. A konstruktőr szerint alkotása – amely a Lotus Exige típusjelű modelljével áll rokonságban - ezzel letaszította a világ leggyorsabb, sorozatban gyártott autójának trónjáról a Bugatti Veyron Super Sportot.

Igaz, hogy a Volkswagen-konszern égisze alatt készülő Veyron-csúcsmodell 430,9 kilométer/órás sebességre képes, Hennessey szerint azonban a Venom GT így is jobb.

Hennessey Venom GT
©

„Bár a Veyron Super Super Sport már csinált 430,9 kilométer/órás csúcssebességet, a Bugatti a sorozatban gyártott modellek sebességét 415,21 kilométer/órára korlátozza. Így a Venom GT a leggyorsabb, a vásárlók számára elérhető sorozatban gyártott autó” – érvelt a szakember.

A Venom GT tavaly is felállított egy rekordot: akkor 13,63 másodperc alatt érték el a 300 kilométer/órás sebességet, amelyre jelenleg más, sorozatban gyártott jármű szintén nem képes.

Íme, a rekorddöntő texasi száguldás:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!