szerző:
hvg.hu

A gyártó fellebbentette a fátylat az elektromos autó akkumulátorcsomagjáról is.

Alig egy hete, a vegasi CES elektronikai szakkiállításon debütált a Chevrolet elektromos autója, a Bolt. Bár a jármű több paraméterét is megismerhettük, maradt néhány kérdés, melyre a válaszokat a gyártó a Detroiti Autószalonra tartogatta.

©

Az egyik legfontosabb: az akkumulátorok. A GM 60 kWh-s kapacitású lítium-ion akkuja 288 darab cellából áll, amely teljes egészében a padlólemezen terül el. Ez 425 kilogramm terhet jelent az autónak, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy egy feltöltéssel 320 kilométert tudjon megtenni.

©

A cellákat 9 órába telik teljesen feltölteni, ám a gyorstöltésnek köszönhetően kevesebb mint két óra alatt 80 kilométerre elegendő energiát képes tárolni a rendszer. Ennél is fontosabb azonban, hogy a gyártó 8 évig, vagy 100 ezer kilométerig garanciát vállal az akkumulátorokra.

A gyártó szerint a Bolt kevesebb mint 7 másodperc alatt éri el 0-ról a 100 km/h-t a 200 lóerős motornak köszönhetően. A Chevrolet korábban már a Bolt áráról is beszélt, erről itt írtunk bővebben.

Ha nem szeretne lemaradni a Detroiti Autószalon újdonságairól, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!