szerző:
hvg.hu

Még az orosz utakon is ritkán látni olyat, hogy egy sofőr leszorítson egy villogó mentőautót. Most ez is megtörtént.

Az elmúlt években szinte nem volt olyan meredek közlekedési helyzet, amiről ne került volna fel a netre legalább egy olyan videó, amit Oroszországban vettek fel. A (fele)baráti országban nagyjából bármi megtörténhet: van, hogy egy golfütővel verik be az ember szélvédőjét, van, hogy az autó visszapillantóját törik le, de láttunk már érthetetlen manővert és egy nőt, aki öngyújtóval akarta megnézni, mennyi benzin van a tankban. Az alábbi videó azonban az összes eddigit felül, vagy inkább alulmúlja.

A felvétel tanúsága szerint egy villogó mentőautó próbál épp sávot váltani, de a mellette lévő taxis ezt nagyon nem akarja engedni. Hogy nyomatékot adjon annak, hogy sietne, a szirénáját is bekapcsolta, és bár sikerült a sávváltás, a taxis nem hagyta ennyiben a dolgot. A férfi nemes egyszerűséggel elhúzott a rohamkocsi mellett, majd satuféket nyomva megállásra kényszerítette. A taxis kiugrott a kocsijából, majd a mentőhöz érve meg is rángatta a sofőrjét.

Szerencsére a környéken lévő autósok mind ugyanúgy gondolkodtak, így először csak két, majd rövid időn belül öt ember termett ott, hogy jobb belátásra bírva visszalökdösse a sofőrt a kocsijába.

A taxis ez után elhajtott, a mentőautóról pedig kiderült, hogy csupán annyi volt a "bűne", hogy be akart kanyarodni a következő utcába.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!